LIKfest : 6. LIKfest

Likovni festival je namenjen otrokom iz vrtcev in osnovnih šol MOL-a.

01.11.2021 - 22.05.2022

LIKfest – šesti likovni festival Pionirskega doma
na temo »KRAJINA«

 

Čas izvedbe festivala
Šolsko leto 2020/2021: oktober 2020 – maj 2021

Šolsko leto 2021/2022: november 2021 - maj 2022

 

Namen in vsebina festivala

Osnovni namen festivala je spodbujanje avtentičnega otroškega ustvarjanja ter uporaba novih inovativnih tehnik. S festivalom želimo hkrati osvetliti tudi prakse o interakciji likovnega pedagoga in otrok ter mladih pri nastajanju specifičnega likovnega dela.

 

Kdo lahko sodeluje na festivalu

Na festivalu sodelujejo otroci in mladi vrtcev in osnovnih šol Mestne občine Ljubljana in njihovi mentorji ter likovni pedagogi.

 

Prijava na LIKfest

Spodaj se nahaja obrazec za prijavo na LIKfest. Z veseljem pričakujemo vašo izpolnjeno prijavnico, ki jo prosim pošljite na elektronski naslov razstavisce@pionirski-dom.si, najkasneje do 25. septembra 2020.

 

Delavnica za pedagoge

Delavnica za mentorje in likovne pedagoge prijavljenih šol je brezplačna. Programska vodja festivala Nina Koželj bo izvedla predstavitev in demonstracijo likovnega eksperimenta na razpisano temo. Delavnica bo potekala konec septembra oziroma začetek oktobra, točen datum bo določen naknadno. Delavnico bomo izvajali v prostorih zavoda na Komenskega 9.

 

Razpisana tema

Razpisan motiv/tema oziroma naslov letošnjega festivala in ustvarjalnega likovnega dela vrtcev ter osnovnošolcev v sodelovanju z mentorji je KRAJINA.

Več o razpisani temi si lahko preberete v besedilu, ki ga je pripravil vodja festivala Boris Beja. O tematiki se sodelujoči pedagogi pogovorijo z otroki in učenci. Mentorji in pedagogi pa določijo tehniko. Več o razpisani temi bomo govorili tudi na srečanju oziroma delavnici za mentorje.

 

 

Zaključek festivala se bo sklenil z zatvoritvijo razstave v maju 2022, kjer bo na ogled postavljen izbor najboljših del vseh sodelujočih vrtcev in šol. Zatvoritev bo pospremil dogodek, kjer bomo javnosti predstavili tudi katalog z barvnimi reprodukcijami izbranih del zaključne razstave.

 

 Zaključna prireditev/razstava: 10. 5. – 25. 5. 2022

 

6. LIKfest je zaradi nastalih situacij v državi šolskega leta 2020/2021 v 6. ponovitvi realiziran z isto temo Krajina tudi v šolskem letu 2021/2022.

 

 

Vodja festivala LIKfest: Boris Beja  

Vodja zaključne prireditve festivala LIKfest: Nina Koželj

Kontakt: razstavisce@pionirski-dom.si

 

 

RAZPISNA DOKUMENTACIJA

Razpis 6. LIKfesta

Spremna beseda

Slikovno gradivo

Obrazec za prijavo na 6. LIKfest

Obrazec za opremo likovnih del

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem