LIKfest : 3. LIKfest

Likovni festival je namenjen otrokom iz vrtcev in osnovnih šol MOL-a.

01.10.2017 - 24.05.2018

LIKfest - tretji likovni festival Pionirskega doma
na temo “AVTOPORTRET”

 

KDO?   otroci iz vrtcev in osnovnih šol [območje MOL-a]; mentorji in likovni pedagogi
KDAJ?  oktober 2017 – maj 2018
               prijave: 20. oktober 2017
               delavnica za mentorje: 11. november 2017
               razstave: december 2017 - maj 2018
               zaključni dogodek: 24. maj 2018

 

Namen in vsebina festivala

Osnovni namen festivala je spodbujanje avtentičnega otroškega ustvarjanja ter uporaba novih inovativnih tehnik. S festivalom želimo hkrati osvetliti tudi prakse o interakciji likovnega pedagoga in otrok ter mladih pri nastajanju specifičnega likovnega dela.

 

Kdo lahko sodeluje na festivalu

Na festivalu sodelujejo otroci in mladi vrtcev in osnovnih šol Mestne občine Ljubljana in njihovi mentorji ter likovni pedagogi.

 

Prijava na LIKfest in prijava na delavnico za pedagoge

V prilogi se nahaja obrazec za prijavo na LIKfest. Z veseljem pričakujemo vašo izpolnjeno prijavnico na elektronski naslov razstavisce@pionirski-dom.si, najkasneje do 20. oktobra 2017.

 

Delavnica za mentorje in likovne pedagoge prijavljenih šol je brezplačna. Programska vodja festiva Nina Koželj bo izvedla predstavitev in demonstracijo tehnike - “cianotipija”. Delavnica bo potekala v soboto, 11. novembra 2017, predvidoma v več terminih (odvisno od števila prijav).

Vabilo na delavnico
 

Razpisana tema

Razpisan motiv/tema ustvarjalnega likovnega dela vrtcev ter osnovnošolcev v sodelovanju z mentorji je AVTOPORTRET.

Več o razpisani temi si lahko preberete v besedilu, Marine Katalenić, članice strokovne komisije.

O tematiki se sodelujoči pedagogi pogovorijo z otroki in učenci. Mentorji in pedagogi določijo tehniko. 

 

Dimenzije ter število likovnih del

Dimenzije del naj ne bodo večje od 50 x 70 cm. Dela naj bodo primerno tehnično zaščitena (fiksiran pigment, oglje, v primerni embalaži ipd.). V primeru, da bi želeli sodelovati s kiparskimi deli, naj bodo ta v tehniki visokega reliefa, pripravljena za pritrditev na steno.

Letos se bodo razstave odvijale na lokaciji – Pionirski dom na Vilharjevi cesti 11 ali v Art centru Pionirskega doma na Komenskega 9 v Ljubljani. Sodelujoči vrtec/šola lahko pošlje največ 40 posameznih likovnih del.

 

Obvezni podatki za poslana dela, dostava del

Likovna dela morajo biti na hrbtni strani opremljena s čitljivo izpolnjenim obrazcem za opremo likovnega dela (izpolnite za vsako likovno delo posebej).

Likovna dela je potrebno, skupaj z natisnjenimi obrazci, vročiti na naslov:
Pionirski dom - Center za kulturo mladih
Vilharjeva cesta 11
1000 Ljubljana,

najkasneje 8 dni pred otvoritvijo (datumi otvoritev bodo objavljeni konec oktobra). Organizator si pridržuje pravico, da dela, ki so poškodovana, izključi iz predstavitve na festivalu. Za uokvirjanje del ter za postavitev razstave poskrbi organizator.

 

Strokovna komisija

Dela za razstavo izbere strokovna komisija v sestavi Zore Stančič, doc. mag. umet., Marine Katalenić, prof. um. zgo. in zgo., Borisa Beje, akd. kip. in Nine Koželj, prof. lik. um.

Izmed prispelih del bo strokovna komisija izbrala likovno najbolj zanimiva in izvirna dela, upoštevala pa bo tudi skladnost motiva likovne naloge s tehniko. 

 

Komisija bo izmed prispelih del izbirala dela, ki bodo še posebej izstopala po izvirnih in dodelanih likovnih rešitvah, avtentičnem otroškem/mladinskem izrazu ter uporabi inovativnih tehnik.

 

Razstavni prostor, čas trajanja razstave in otvoritev

Razstave LIKfesta se bodo v letošnjem letu začele v Pionirskem domu na Vilharjevi cesti 11 in s prenovitvijo Art centra kasneje izvajale na naslovu Komenskega 9 v Ljubljani.

Razstave bodo potekale od decembra 2017 do maja 2018. Datum otvoritve posamezne razstave in čas postavitve bo določen po prejemu vseh prijav na LIKfest. Posamezna razstava bo trajala najmanj 14 dni.

 

Vračilo likovnih del

Po zaključeni razstavi bo organizator na naslov šole pripeljal vsa likovna dela, razen izbranih del, ki bodo sodelovala na zaključnem dogodku LIKfesta v maju 2018.

 

Zaključni dogodek LIKFesta

Zaključek festivala bo pregledna razstava z otvoritvijo 24. maja 2018, kjer bo na ogled postavljen izbor najboljših del vseh sodelujočih vrtcev in šol. Otvoritev bo pospremil dogodek, kjer bodo organizirane brezplačne likovne delavnice za otroke in mentorje, ob tej priložnosti pa bo izšel tudi katalog z barvnimi reprodukcijami izbranih del zaključne razstave.

 

Varstvo osebnih podatkov

Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov. Z izpolnjenim obrazcem soglašate z objavo likovnih del za potrebe zavoda (razstave, predstavitve zavoda v javnosti, publikacije, promocijski material, spletne strani).

 

Organizator

Pionirski dom – Center za kulturo mladih, Vilharjeva c. 11, 1000 Ljubljana

 

Kontakt

razstavisce@pionirski-dom.si; 031 810 683 (Boris Beja)

 

Vodja festivala LIKfest

Boris Beja

Programski vodja festivala LIKfest

Nina Koželj

 

Razpisana tema: AVTOPORTRET

Vabilo za pedagoge

Prijavni obrazec

Obrazec za opremo likovnih del

 

 

 

                                                  

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem