LIKfest : 7. LIKFest

Likovni festival je namenjen otrokom iz vrtcev in osnovnih šol MOL-a.

01.10.2022 - 19.05.2023

LIKfest – likovni festival Pionirskega doma

 

Čas izvedbe festivala

Šolsko leto 2022/2023: oktober 2022 – maj 2023

Rok prijave: 15. november 2022

Zaključni dogodek: 19. maj 2023

 

Namen in vsebina festivala

Osnovni namen festivala je spodbujanje avtentičnega otroškega ustvarjanja ter spodbujanje inovativnih likovnih pristopov v likovno snovanje otrok in njihovih pedagogov.  S festivalom želimo hkrati osvetliti tudi prakse o interakciji likovnega pedagoga in otrok ter mladih pri nastajanju specifičnega likovnega dela na določeno razpisano temo. V letošnji ediciji pa si želimo še večjega sodelovanja z drugimi vsebinami predmetov, katerih so otroci deležni v šolskem sistemu.

 

Kdo lahko sodeluje na festivalu

Na festivalu sodelujejo otroci in mladi vrtcev in osnovnih šol Mestne občine Ljubljana in njihovi mentorji ter likovni pedagogi. Pogoje sodelovanja si lahko preberete tukaj.

 

Razpisana tema

Razpisan motiv/tema oziroma naslov letošnjega festivala in ustvarjalnega likovnega dela vrtcev ter osnovnošolcev v sodelovanju z mentorji je PRAZNOVANJE.

Več o razpisani temi si lahko preberete v besedilu, ki ga je pripravil Boris Beja. O tematiki se sodelujoči pedagogi pogovorijo z otroki in učenci, v snovanje in dialog pa so povabljeni tudi drugi učitelji in mentorji v kolektivu. Ustvarjalno tehniko prepuščamo vaši odločitvi, je pa v tem šolskem letu formalno omejen format na največ A3.

 

Razstavni prostor, čas trajanja razstave in otvoritev

Razstave 7. LIKfesta se bodo izvajale na naslovu Komenskega 9 v Ljubljani.

Razstave bodo potekale od januarja 2023 do sredine maja 2023. Razstavni program s termini vam bomo sporočili v nadaljevanju, po prejemu vseh prijav na 7. LIKfest. Posamezna razstava bo trajala najmanj 10 dni.

 

Prijava na LIKfest in prijava na delavnico za pedagoge

Ob festivalu bomo organizirali tudi izobraževanje za mentorje in pedagoge, ki bo potekala v soboto, 19. 11. 2022 na Komenskega 9. Prijave sprejemamo do 15. novembra 2022.

Več informacij o delavnici najdete tukaj.

 

 

Kontakt

Boris Beja, vodja festivala boris@pionirski-dom.si

 

 

 

 

 

 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem