Festivalna dvorana

Napovednik dogodkov


POSEBNA PONUDBA ZA NAJEM FESTIVALNE DVORANE

V MESECU JUNIJU, JULIJU IN AVGUSTU 2020

Znašli smo se v nenavadnih časih: v časih, ko je povsod v središču skrb za zdravje. Pri tem pa je najpomembnejše ohranjati razdaljo. Pri vseh notranjih prireditvah je do nadaljnega treba ohranjati 1,5 metra razdalje med ljudmi.

V Festivalni dvorani lahko z upoštevanjem tega pogoja sedi največ 65 ljudi.

Pripravili smo vam posebno ponudbo za najem naše dvorane: za skupščine, sestanke in kongrese. Znižane cene so brez 22 % DDV in veljajo v mesecu juniju, juliju in avgustu.

V želji po kvalitetni izvedbi prireditev se končne cene oblikujejo po dogovoru s posamezno stranko.

 

FESTIVALNA DVORANA

3-urni najem za namene sestankov, skupščin, svetov in kongresov

450,00 €

(vsaka dodatna ura 150,00 €)

CENA VKLJUČUJE:

osnovni namen (postavitev odra, miz in 50 stolov),
uporabo dveh brezžičnih mikrofonov Sennheiser

DOPLAČILO:

tehnik (25,00 €/ura)
uporaba platna in videoprojekcije 100,00 €

Sprejeto na 12. redni seji sveta zavoda dne 26. 5. 2020.                           

Cenik velja od datuma potrditve.                 

           

 

 

Zgodovina Festivalne dvorane

Festivalna dvorana je že desetletja sinonim družabnega življenja v Ljubljani, saj je Plečnikova dvorana prav gotovo najlepša plesna dvorana v Sloveniji. Sprva je bila stavba, poznana tudi kot Baragovo semenišče, ki so jo gradili med leti 1936 in 1941, namenjena nastanitvi semeniščnikov. Postavljena je na območju nekdanjega ljubljanskega pokopališča pri sv. Krištofu. Štirinadstropna polkrožna stavba (drugi polkrog, ki bi jo sklenil v poln krog, ni bil nikdar dozidan, čeprav ga je Plečnik v načrtu predvidel) je narejena po zgledih rimskega Koloseja in Angelskega gradu. Zaprta polkrožna stavba skriva zanimivo atrijsko dvorišče. Vsako nadstropje na notranji strani stavbe povezuje po vsej dolžini obodni hodnik, ki vodi k posameznim celicam.

Leta 1956 je arhitekt Anton Bitenc osrednji del stavbe preuredil za potrebe Festivalne dvorane. V dvorano vodi monumentalno stopnišče s stebri in okrasnimi skulpturami. Razkošni stebri pa krasijo tudi preddverje in veliko dvorano.

Ni veliko Slovencev, ki še niso bili na prireditvah v Festivalni dvorani. V njej so bile izvedene številne domače in mednarodne plesne prireditve, koncerti, kongresi, modne revije, valete, maturantski plesi, poroke in številne druge prireditve.

Namenjena pa je tudi najširši predstavitvi ustvarjanja otrok in mladih v Ljubljani in širše. V sodelovanju s sorodnimi društvi in institucijami oblikujemo programe, namenjene otrokom, mladim in odraslim na plesnem, glasbenem in gledališkem področju.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem