Mednarodni filmski festival ZOOM

FILMSKA ŠOLA ZOOM.15

Brezplačna počitniška filmska delavnica za mlade od 12 do 18 let.

17.07.2021

Delavnica bo potekala od 23. do 27. avgusta, vsak dan od 9:00 do 15:00.

Namen delavnice je spoznati celoten proces filmske produkcije od ideje do končnega filma. V procesu filmskega ustvarjanja bodo udeleženci pod mentorstvom mladih filmskih ustvarjalcev in ustvarjalk oblikovali idejo za film, načrt snemanja in spoznavali različne filmske poklice (režiser, snemalec zvoka, snemalec slike, scenograf, kostumograf, igralec, montažer…). Kratek film, ki bo nastal na delavnici, bo premierno prikazan na Mednarodnem filmskem festivalu za otroke in mladostnike ZOOM.15 (21. -23. 9., Pionirski dom).

 

MENTORJI DELAVNICE

Ana Trebše je diplomirala iz filmske in televizijske režije na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu, deluje pa tudi kot scenaristka, v zadnjem času pa tudi kot mentorica filmskih delavnic.

Martin Draksler je študent filmske in televizijske režije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGFRT). Zanima ga predvsem igrani in dokumentarni film, raziskuje pa tudi področje videospotov.

Urša Majcen je študentka dramaturgije in scenskih umetnosti na AGRFT, deluje pa tudi kot pesnica. Že nekaj let kot občasna vodja gledaliških in filmskih delavnic sodeluje s Pionirskim domom.

Gašper Markun je mentor na filmskih delavnicah, deluje pa tudi kot filmski ustvarjalec, ki se za kamero preizkuša v snemanju videospotov in kratkih filmov, kot igralca pa ga lahko srečate tudi v filmih in nadaljevankah.

Lara Vouk je vsestranska filmska ustvarjalka -  igralka, asistentka režije ter filmska in gledališka režiserka.

Daša Bezjak zaključuje študij montaže na AGRFT. Deluje kot filmska in televizijska montažerka ter asistentka režije in produkcije (televizija, filmi in videospoti).

 

Na brezplačno delavnico se prijavite preko e-pošte z izpolnjeno prijavnico. Prijave sprejemamo do 19. avgusta oziroma do zasedbe prostih mest.

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijave so obvezne.


PRIJAVE NA DELAVNICO SO ZAPRTE.

 

Kontakt: 040 517 986 (Petra Gajžler), 040 820 283 (Marina Katalenić)

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem