Mednarodni filmski festival ZOOM: ZOOM.14

V Pionirskem domu že štirinajsto leto pripravljamo ZOOM, filmski festival, ki postaja vedno bolj odmeven med mladimi filmskimi ustvarjalci iz Slovenije in sveta.

18.03.2020 - 20.03.2020

MEDNARODNI FILMSKI FESTIVAL ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE
ZOOM.14

 

Mednarodni filmski festival je namenjen spodbujanju in izobraževanju mladih na področju filmskega ustvarjanja. Festival nudi redko priložnost otrokom in mladostnikom, da se tudi v mednarodnem okviru z lastnim filmskim jezikom predstavijo vrstnikom.

 

 

Tekmovalni program

je sestavljen iz slovenske in mednarodne produkcije. V tekmovalnem programu prikazujemo najboljše filme, ki jih izbere selektor festivala. Filmi bodo razdeljeni v 2 starostni kategoriji:

- otroška kategorija (avtorji do 14. leta starosti),
- mladinska kategorija (avtorji do 19. leta starosti).

 

Nagrade:
Žirija, ki jo imenuje organizator, izbere najboljše filme v obeh kategorijah slovenske in mednarodne produkcije in jih nagradi. Žirija lahko po svoji presoji filmom podeli tudi posebne omembe.

 

Pogoji sodelovanja:
- festival je namenjen avtorjem/icam do 19. leta starosti
- dolžina filma ne sme presegati 20 minut
- film mora biti posnet po 1. januarju 2018
- v tekmovalnem delu lahko sodelujejo filmi, ki doslej še niso sodelovali na ZOOM festivalu
- kvaliteta filma mora biti primerna za predvajanje na platnu
- film, posnet v tujem jeziku, mora biti podnaslovljen v angleškem jeziku; podnapisi morajo biti priloženi v .srt formatu
- zgradba datoteke s podnapisi: številka vrstnega reda podnapisa, časovni doseg, besedilo in prazna vrstica, ki označuje začetek novega podnapisa

 

Prijava v tekmovalni del:
- prijava je mogoča preko portala FILMFREEWAY,
- filme lahko pošljete tudi preko WeTransferja na e-naslov: zoom@pionirski-dom.si, ter pripnete izpolnjeno prijavnico,
- v kolikor naložite film na Vimeo, Google Drive, Dropbox ali YouTube je potrebno na prijavnico vnesti spletno povezavo,
- v kolikor sodelujete z več filmi, morate za vsakega izpolniti posebno prijavnico,
- organizator lahko zahteva tudi dodatne podatke ali pojasnila,
- nepopolne prijave ne bodo sprejete.

 

Kopije vseh prijavljenih filmov ostanejo v arhivu festivala. Udeleženci filmskega festivala, dovoljujejo uporabo svojih avtorskih del za promocijo festivala in Pionirskega doma. Festivalski program vključuje dopoldanske in popoldanske projekcije, na katerih bodo predvajani prispeli filmi. S prijavo na festival udeleženci potrjujejo, da so na prijavnici navedeni podatki resnični in pravilni ter sprejemajo pravila in pogoje festivala.

 

Filme lahko prijavite preko spletne platforme FilmFreeway ali jih pošljete preko e-pošte skupaj z izpolnjeno prijavnico.

 

 

 

PRIJAVE SPREJEMAMO DO 6. MARCA 2020.*

 

* po 23. februarju 2020 prijava preko platforme FilmFreeway ne bo več možna. Prijavite se lahko z izpolnjeno prijavnico, poslano na e-naslov.

 

Vodja festivala: Vesna Tripković

Kontakt: zoom@pionirski-dom.si; 031 702 802

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem