LIKfest

Delavnica za pedagoge: 7. LIKFest

V okviru 7. LIKFesta pripravljamo izobraževalno delavnico za pedagoge.

14.10.2022

foto: arhiv festivala

Ob festivalu bomo organizirali tudi izobraževanje za mentorje in pedagoge, ki bo potekala v soboto, 19. 11. 2022 na Komenskega 9. Na delavnico se je potrebno prijaviti s priloženim obrazcem, ki ga najdete spodaj.

4-urno izobraževanje bo potekalo med 10. in 14. uro, pripravila pa ga bosta sodelavca Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih: Iztok Amon in Boris Beja.

 

Kotizacija za udeležbo na delavnici znaša 20 €, za udeleženca jo lahko poravna tudi izobraževalna inštitucija. Račun bomo izstavili po opravljeni storitvi. Prijavnico pošljite po elektronski pošti na naslov boris@pionirski-dom.si.

Prijave zbiramo do 15. novembra 2022.

 

Opis

Izobraževanje ob likovnem festivalu Pionirskega doma je eno od ključnih vezi med javnim zavodom in vključenimi, sodelujočimi mentorji, ki za naš festival prevajajo naše vsebine festivala otrokom in z njimi ustvarjajo naše zamisli na različne načine in v najrazličnejših materialih. Čeprav je festival orientiran na ljubljanske šole in vrtce, je izobraževanje zastavljeno širše in na voljo vsem, ki se preko različnih kanalov prijavijo nanj. Likovne tehnike in področja likovne ustvarjalnosti imajo svoje meje in odkrivanje novih tehnik zahteva drugačen in dolgoročen način raziskovanja, predvsem si izobraževanja želijo posodobitev in novih metod dela, ki se v naše delovno okolje vključujejo preko različnih spoznanj tudi dragocenimi metodami dela, ki jih spoznavamo na področju mladinskega dela. Likovno je zamenjalo vizualno in preko tega pedagogom ponujamo možnosti, da bi prišli nazaj na pota likovnega načina razmišljanja. Likovno izobraževanje je zato usmerjeno v odkrivanje in spodbujanje ustvarjalnosti, kar pomeni, da ni usmerjeno zgolj na likovne pedagoge, saj se zavedamo da v časih mnogih izzivov in improvizacij potrebujejo ustvarjalnost prav vsi zaposleni v šolah in vrtcih.

V šolskem letu 2022/2023 bomo za delavce, ki so vključeni v najrazličnejše pedagoške procese ponudili dve izobraževanji. Pripravila ga bosta naša sodelavca Iztok Amon in Boris Beja. Iztok Amon se bo v svojem izobraževanju usmeril v predstavitev digitaliziranih metod dela v področju likovne teorije in zaznavanja. Boris Beja pa bo osvetlil, kako lahko etnološko izročilo in dejstva predstavimo mladim na sodoben način in povezujemo likovni pouk, ustvarjalnost z literaturo, zgodovino, športom, etiko in državljansko vzgojo. Obe izobraževanji krepita povezovalnost med različnimi disciplinami in tudi predmeti, ki jih otroci v večini primerov v obliki snovi predelujejo ločeno. Predstavitvam naših lastnih načinov dela bodo sledile še prevetritve in preveritve vsebine v materialu.

 

Dokumenti

Prijavnica

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem