Mednarodni filmski festival ZOOM

Selektorja festivala ZOOM.14

Predstavljamo vam selektorja letošnjega festivala ZOOM.14.

19.03.2020

Izsek iz filma 13/4

Selektorja letošnjega festivala Sandi Skok in Rok Govednik. Krajši biografiji si lahko preberete spodaj.

Na mednarodni filmski festival za otroke in mladostnike ZOOM.14 smo letos prejeli 82 slovenskih ter 283 filmov iz celotnega sveta. V tekmovalni program pa jih je prišla le peščica. Selektorja sta po ogledu vseh zapisala slednje:

 

''Ob pregledu vseh letošnjih prijavljenih filmov sva opazila neko splošno linijo avtorstva, kjer se mladostnice in mladostniki pri ustvarjanju vse bolj osredotočajo na širše družbene probleme, ki presegajo njih same. Gledali bomo torej filme o ekologiji, povezanosti v družbi in vloge, ki jo posameznice in posamezniki sprejemajo v njej, na manjka pa tudi preizkušanj v filmskih žanrih in eksperimentiranja s filmsko formo. Naravnost čudovito je spremljati zgodbe iz toliko različnih koncev Sveta. Filmska ustvarjalnost v Sloveniji se občutno viša tako na osnovnošolski kot tudi srednješolski ravni. Opažava, da je avtorskih mladinskih filmov vse več, in da je med njimi večino deklet. Vzpodbudno je tudi, da imamo ob velikem številu prijav slovenskih filmov tudi veliko število različnih šol, kar nakazuje, da se odnos do filma kot umetnosti širi tudi v formalnem šolskem izobraževalnem sistemu.''

 

__________________________________________________________________________________________________

 

Sandi Skok

je po izobrazbi inženir multimedije (diplomsko delo: MONTAŽA IGRANEGA FILMA). V SNG je zaposlen kot oblikovalec videa. Predhodno je nabiral izkušnje kot montažer televizijskih oddaj. Oblikuje multimedijsko podporo gledaliških predstav (5 punc.si, Perspektive, Tik tak, Mala čarovnica, ki ni mogla biti zlobna, Princesa kamnitih besed, Tati in Toti) in v Pionirskem domu poučuje filmski krožek.

 

Rok Govednik

je diplomirani kulturolog (VII) s področja filmske in fotografske teorije. Trenutno je zaposlen na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici kot strokovni sodelavec za film, animirani film in fotografijo. Je tudi habilitirani profesor za medijske študije, a poleg tega predava o filmski umetnosti in medijih na višjih, srednjih in osnovnih šolah, za Zavod RS za šolstvo pa o filmu usposablja tudi šolske učitelje in profesorje.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem