Gledališki festival: 15. Festival gledaliških sanj

Tradicionalni Otroški festival gledaliških sanj, ki ga za vse mlade gledališke ustvarjalce in ljubitelje te umetniške zvrsti organizira Pionirski dom, praznuje že svoj petnajsti rojstni dan

28.03.2017 - 07.04.2017

S slavnostno prireditvijo v Festivalni dvorani Pionirskega doma, so bila v nedeljo, 9. aprila 2017 podeljena priznanja, nagrade in Sanjki najboljšim predstavam in posameznikom.

SEZNAM NAGRAJENCEV NAJDETE TUKAJ

 

O FESTIVALU

KOMU JE NAMENJEN: mladim osnovnošolskim gledališkim ustvarjalcem

 

KDAJ BO POTEKAL: od 28. marca do 7. aprila 2017, zaključna prireditev v nedeljo, 9. aprila 2017

 

KJE: v Festivalni dvorani v Ljubljani (Vilharjeva cesta 11)

 

ZADNJI TERMIN PRIJAVE NA FESTIVAL: 13. februar 2017

 

Tradicionalni Otroški festival gledaliških sanj, ki ga za vse mlade gledališke ustvarjalce in ljubitelje te umetniške zvrsti organizira Pionirski dom, v tem šolskem letu praznuje že svoj petnajsti rojstni dan. V preteklih štirinajstih letih so nas obiskale osnovnošolske skupine iz najrazličnejših krajev Slovenije, zamejstva in tujine. Skupaj smo se zabavali, igrali, si ogledali predstave drugih skupin, predvsem pa se gledališko in kulturno izpopolnjevali.

 

Ker festival prinaša izjemno priložnost tudi za vašo gledališko skupino, vas vabimo, da zberete pogum in ponudite mladim možnost, da se izkažejo in doživijo to čudovito gledališko izkušnjo. Otroški festival gledaliških sanj bo letošnje šolsko leto potekal od 27. marca do 7. aprila 2017.

 

Pogoji za udeležbo:              

  • Vsi nastopajoči morajo biti osnovnošolci.
  • Predstava ne sme biti daljša od 40 minut.
  • Kotizacija za udeležbo na festivalu znaša 100 EUR, vključuje pa malico za vse udeležence.

 

Festival prinese osnovnošolcem obilico prelepih izkušenj, od spoznavanja, druženja, pridobivanja novih ustvarjalnih idej, do novega pozitivnega izziva in potrditve. Hkrati pa festival predstavlja enkratno priložnost, da se gledališke skupine in njihovi mentorji med seboj spoznajo, ocenijo svoje dosedanje delo ter dobijo koristne nasvete za delo vnaprej. Zato nikar več ne odlašajte in se nam pridružite.

Prijave za festival sprejemamo do 13. februarja 2017, po pošti (Pionirski dom, Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana), faksu (01/2348 220) ali elektronski pošti (tajnistvo@pionirski-dom.si).

 

Prijavljena šola ima možnost povabiti na festival tudi gledalce, kar vam lahko nadomesti kulturni dan.

 

 

Dodatne informacije dobite na telefonski številkah: (01) 23 48 200, 031 682 134 (Karmen Ručigaj) ali 031 373 175 (Bjanka Kršmanc – vodja festivala).

 

 

Veselimo se srečanja in sodelovanja z vami, hkrati pa želimo, da bi bilo to šolsko leto tudi za vas kar se da ustvarjalno, otroško razigrano in umetniško bogato!

 

PRIJAVNICA 2017

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem