Gledališki festival: 18. Otroški festival gledaliških sanj

Tradicionalni OFGS v Pionirskem domu poteka že 18. leto!

24.05.2021 - 30.05.2021

18. OTROŠKI FESTIVAL GLEDALIŠKIH SANJ

 

KOMU JE NAMENJEN: mladim osnovnošolskim gledališkim ustvarjalcem
KDAJ BO POTEKAL: 24. maj - 30. maj 2021
KJE: Vilharjeva cesta 11
ZADNJI TERMIN PRIJAVE NA FESTIVAL: 16. april 2021 (po elektronski pošti: tajnistvo@pionirski-dom.si)

 

  • DAN GLEDALIŠKIH PREDSTAV (24. maj 2021)

Če ste v lanskem šolskem letu skupaj z vašimi učenkami in učenci pripravili gledališko uprizoritev in ste jo pripravljeni letos izvesti na odrskih deskah Pionirskega doma, vas z veseljem vabimo, da se nam pridružite. Upoštevali bomo vse potrebne ukrepe in v skladu z njimi omogočili varne, a vseeno zabavne gledališke uprizoritve. Letos je udeležba na festivalu brezplačna.
Za prijavo vaše gledališke predstave na festival izpolnite naslednji prijavni obrazec: /files/uploads/files/18_OFGS_prijavnica-2021(1).doc

 

  • IMPRO MOVE DNEVI - DNEVI IMPROVIZACIJSKIH FORMATOV (25. maj - 28. maj 2021)

Impro dnevi bodo potekali tako, da bo vsaka prijavljena skupina dobila svojega pionirskega mentorja ali mentorico, s katerim oz. katero boste skupaj pripravili kratek improvizacijski nastop. Tako mlade ni potrebno prav nič vnaprej pripravljati na dogodek, le pridete in se z nami preizkusite v improviziranih formatih. Predstavitve oz. nastopi skupin bodo izvedeni ob upoštevanju vseh potrwbnih ukrepov in omejitev.
Za prijavo vaše skupine izpolnite naslednji prijavni obrazec: /files/uploads/files/improprijavnica%202021(1).doc

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Po uspešni lanski sezoni pa bo v sklopu OFGS-ja ponovno natečaj za mlade dramatike - Dramo zganjat'!, ki čakate na svojo priložnost, da predstavite svoje izvirno dramsko besedilo. Zmagovalno besedilo bo natisnjeno v nastajajoči zbirki dramskih besedil Gledališke sanje, ki bo predstavljena na zaključni prireditvi festivala.

 

Vodja festivala: Bjanka Kršmanc

 

Kontakt: bjanka@pionirski-dom.si

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

V okviru festivala vas z veseljem vabimo, da se nam v soboto, 29. 5. 2021 pridružite na naslednjih dveh dogodkih preko Zoom aplikacije:

  • od 10. do 12. ure pogovor z gledališkimi pedagoginjami o različnih pedagoških pristopih in vstopih k gledališkemu ustvarjanju z dramskimi skupinami v OŠ. Pred nami je izid druge knjige Gledališke sanje, ki je posvečena raznolikim pedagoškim praksam pri ustvarjanju z dramskimi skupinami. Avtorice dramskih besedil knjige Gledališke sanje 2 bodo predstavile svoj način dela v gledaliških skupinah. Udeleženci bodo dobili navdih in ideje za ustvarjanje v gledaliških skupinah v naslednjem šolskem letu.
     
  • od 13 do 15. ure Delavnice dramskega pisanja za mentorje

Mentorici: Nika Švab (dramaturginja, dramatičarka, gledališka pedagoginja in kritičarka) in Maša Pfeifer (literarna kritičarka, publicistka in urednica dramske zbirke Gledališke sanje)
Vsebina: Delavnice so namenjene učiteljicam in učiteljem osnovnih šol, mentoricam in mentorjem gledaliških skupin, ki bi radi izpopolnili svoje znanje s področja pisanja dramskih besedil in dramaturgije. Delavnice bodo usmerjene v utrjevanje teoretskega znanja in spoznavanje praktičnih vidikov pisanja dramskega besedila.
Udeleženci se bodo v prvem sklopu delavnic podrobneje spoznali s formo in pravili zapisa dramskega besedila, v drugem pa poskušali usvojeno znanje uporabiti pri vaji iz dramskega pisanja. Spoznavali bodo načine strukturiranja dramske pripovedi, razvoja osrednjega dramskega lika in se učili iskanja najboljših dramaturških rešitev.

 

Prosimo vas, da se na posamezni dogodek prijavite na: tajnistvo@pionirski-dom.si, do srede, 26. 5. 2021.

Udeležba na obeh je brezplačna.

 

 

 

DOKUMENTI:

natečaj za najboljše dramsko besedilo »Dramo zganjat'!«

RAZPIS Dramo zganjat

NASLOVNICA Dramo zganjat
 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem