Festivalna dvorana

Konec 19. stoletja je ljubljanski mestni svetnik in nadporočnik Ivan Velkavrh (oziroma Velkovrh), ki se je zavzemal za lepše mesto, dal na današnji Komenskega ulici 9 zgraditi družinsko vilo. Od takrat naprej so se za rumenkastimi zidovi spisale številne zgodbe.

Enonadstropna vila je leta 1962 postala prostor Pionirske knjižnice, z njo pa se je v hišo naselili pionirski duh. Ne le da pionirski duh stavbe vse od takrat ni zapustil, temveč se je desetletja kasneje še okrepil. Iz kleti se je povzpel vse do podstrešja. Gradbeno dovoljenje za prenovo vile smo v Pionirskem domu pridobili leta 2014, s prenovo pa nismo le obnovili stavbe, ampak smo vhodni veži in drugim ohranjenim zgodovinskim elementom hiše vrnili nekdanji lesk.

V kleti so zdaj kiparske in slikarske delavnice, izvajajo pa se tudi grafične delavnice za mlade in odrasle. V pritličju hiše je info točka, nad njo pa se pne velikanska pisana slika priznanega umetnika Ficka. Poleg je velik prostor za uprizoritvene dejavnosti, lutkovne in gledališke predstave ter predstavitve otrok, ki obiskujejo različne dejavnosti. V prvem nadstropju so prostori za slikarske in kiparske delavnice za otroke in mladostnike, posebna soba pa je namenjena razstavam in produkcijam otrok, ki obiskujejo tečaje.

Skrbno obnovljeno je tudi podstrešje, z očiščenimi stebri, tramovi, linami in balkonom. Prostor, ki ga je moč razdeliti na dva dela je namenjen predvsem delavnicam, ponuja pa tudi možnost najema za izvedbo ekskluzivnih srečanj, konferenc, kulturno – izobraževalnih dogodkov in uporabe v galerijske namene.

Cenik uporabe prostorov

  • UPORABA DVORAN ZAVODA NA VILHARJEVI CESTI 11 (Mala dvorana, Dvorana Lojzeta Kovačiča, baletna dvorana) in PLESNI CENTER JENKO

Osnovna celodnevna uporaba: od 70 EUR do 150 EUR

Urna postavka uporabe dvorane je od 10 do 50 EUR in je odvisna od zahtevnosti uporabe dvorane. Najnižja cena pokriva le materialne stroške. Uporaba tehnične opreme se plača dodatno.

 

  • UČILNICE

Urna postavka uporabe dvorane je od 10 do 15 EUR in je odvisna od zahtevnosti uporabe dvorane. Najnižja cena pokriva le materialne stroške. Uporaba tehnične opreme se plača dodatno.

 

  • PROSTORI ZAVODA NA KOMENSKEGA 9
  • UPORABA GLEDALIŠKE DVORANE S PRIPADAJOČO TEHNIČNO OPREMO

Celodnevna uporaba dvorane: 500,00 EUR
Uporaba dvorane za manj kot 3 ure: 150,00 EUR
Uporaba dvorane za 6 ur ali manj: 300,00 EUR

 

  • UPORABA DVORANE V 3. NADSTROPJU *

Celodnevna uporaba dvorane: 300,00 EUR
Uporaba dvorane za manj kot 3 ure: 100,00 EUR
Uporaba dvorane za 6 ur ali manj: 150,00 EUR

*Prostor se oddaja brez tehnične opreme. V primeru najema tehnične opreme se ta obračuna po ceniku, ki je predstavljen v doplačilih najema Festivalne dvorane.

 

  • UPORABA UČILNICE IN UMETNIŠKIH ATELJEJEV

Urna postavka uporabe je od 20 do 30 EUR in je odvisna od zahtevnosti uporabe prostora. Najnižja cena pokriva le materialne stroške. Uporaba tehnične opreme se plača dodatno.

 

Popusti:

V primeru večdnevne uporabe dvorane se cena zniža za 30 %
Za nezahtevne prireditve in organizacije javnih kulturnih programov, oziroma projektov (društva, zavodi ali druge organizacije v javnem interesu), drugi javni zavodi s področja kulture in Mestna občina Ljubljana se cena zniža za 30 %
Za humanitarne in dobrodelne dogodke se cena zniža za 40 %

 

Za vse uporabe prostorov velja:

Vse cene so brez 22 % DDV.
Za večmesečni ali večletni najem se cene oblikujejo po dogovoru.

V želji po kvalitetni izvedbi prireditev se končne cene oblikujejo po dogovoru s posamezno stranko.

 

Cenik velja od 7. 5. 2021

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem