Festivalna dvorana

Konec 19. stoletja je ljubljanski mestni svetnik in nadporočnik Ivan Velkavrh (oziroma Velkovrh), ki se je zavzemal za lepše mesto, dal na današnji Komenskega ulici 9 zgraditi družinsko vilo. Od takrat naprej so se za rumenkastimi zidovi spisale številne zgodbe.

Enonadstropna vila je leta 1962 postala prostor Pionirske knjižnice, z njo pa se je v hišo naselili pionirski duh. Ne le da pionirski duh stavbe vse od takrat ni zapustil, temveč se je desetletja kasneje še okrepil. Iz kleti se je povzpel vse do podstrešja. Gradbeno dovoljenje za prenovo vile smo v Pionirskem domu pridobili leta 2014, s prenovo pa nismo le obnovili stavbe, ampak smo vhodni veži in drugim ohranjenim zgodovinskim elementom hiše vrnili nekdanji lesk.

V kleti so zdaj kiparske in slikarske delavnice, izvajajo pa se tudi grafične delavnice za mlade in odrasle. V pritličju hiše je info točka, nad njo pa se pne velikanska pisana slika priznanega umetnika Ficka. Poleg je velik prostor za uprizoritvene dejavnosti, lutkovne in gledališke predstave ter predstavitve otrok, ki obiskujejo različne dejavnosti. V prvem nadstropju so prostori za slikarske in kiparske delavnice za otroke in mladostnike, posebna soba pa je namenjena razstavam in produkcijam otrok, ki obiskujejo tečaje.

Skrbno obnovljeno je tudi podstrešje, z očiščenimi stebri, tramovi, linami in balkonom. Prostor, ki ga je moč razdeliti na dva dela je namenjen predvsem delavnicam, ponuja pa tudi možnost najema za izvedbo ekskluzivnih srečanj, konferenc, kulturno – izobraževalnih dogodkov in uporabe v galerijske namene.

Cenik najema prostorov

Celodnevni najem dvorane brez gostinskega dela: 500 EUR
Celodnevni narjem dvorane z gostinjskim delom: 600 EUR

Najem dvorane za manj kot 3 ure: 150 EUR

Najem dvorane za 6 ur ali manj: 450 EUR.


Vse cene so brez  22% DDV
V želji po kvalitetni izvedbi prireditev se končne cene oblikujejo po dogovoru s posamezno stranko.

Kje nas najdete
Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem