Festival znanosti in umetnosti HOKUS POKUS

Znanost za radovedne: Od genov do zvezd in naprej

Vabljeni na predstavitev knjige dr. Saše Dolenca: Od genov do zvezd in naprej.

03.01.2020

 

V okviru 13. festivala znanosti in umetnosti Hokus Pokus, bo v petek, 10. januarja 2020, ob 18. uri v prostorih zavoda na Komenskega 9 potekala prva predstavitev knjige dr. Saše Dolenca: Od genov do zvezd in naprej.


Dr. Sašo Dolenc je fizik in filozof, soustanovitelj in urednik Kvarkadabre – spletnega časopisa za tolmačenje znanosti, zadnje leto pa tudi avtor podkasta Od genov do zvezd.

Knjiga Od genov do zvezd in naprej, nadaljevanje nagrajene uspešnice iz leta 2016, prinaša nove zanimive in odštekane resnične zgodbe iz sveta znanosti, ki bralcem pojasnjujejo kakšno fizikalno, medicinsko, kemijsko ... odkritje ali izum ali sploh svet, ki nas obkroža. Včasih pa preprosto pripovedujejo o tem, kaj znanost je, kaj počnejo znanstveniki in zakaj je znanost pomembna za družbo. Pogovor z avtorjem bo tako razkril ne le veliko o nastajanju knjige, ampak bo tudi prava zakladnica odgovorov o sodobni znanosti, našem odnosu do nje in kako se lahko kot radovedni posamezniki na kratkočasen način spoznamo z njo.
 

 

Vstop je prost!

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem