Festival znanosti in umetnosti HOKUS POKUS: 10. Festival HOKUS POKUS

Festival skozi aktivne delavnice različnih ustanov spodbuja zanimanje za znanost in širi zavest o soodvisnosti narave in človeka.

15.03.2017 - 17.03.2017

 

Komu je namenjen: otrokom iz vrtcev in osnovnih šol

 

Kdaj bo potekal: 15. do 17. marec 2017

Kje: Festivalna dvorana v Ljubljani in druge lokacije

Zadnji rok za prijavo: 1. marec 2017 oziroma zapolnitve mest na e-naslov: vesna@pionirski-dom.si

Vodja festivala: Vesna Tripković

 

FESTIVAL JE USPEŠNO ZAKLJUČEN.

SE VIDIMO PRIHODNJE LETO!

 

Jubilejna edicija festivala znanosti bo tudi letos ponudila ustvarjalne delavnice znanstvenih ustanov, društev in zavodov. Letos poleg dopoldanskega programa dodajamo spremljevalni program odprt za širšo javnost. K sodelovanju smo povabili vizualno umetnico Uršo Vidic, ki bo v Mali dvorani postavila inštalaciji Glassworks in Uncharted ter laboratorij Rampa s številnimi delavnicami in projektom Vzornice, ki vključuje projekcijo dokumentarnega filma Tok in pogovor z avtoricami. Festival bomo zaključili v petek popoldne, ko se bodo v Festivalni dvorani predstavili centri eksperimentov, podjetja, zavodi in posamezni umetniki, ob koncu pa bodo glasbeniki Fake orchestra pripravili glasbeni program, ki se bo nanašal na rdečo nit festivala – ATMOSFERA.

 

Na festivalu lahko:

• otroci sodelujejo kot aktivni udeleženci, ki skozi delavnice spoznajo delovanje vodilnih ustanov na področju znanosti,

• sodelujete v okviru naravoslovnega krožka in vrstnikom predstavite svoje naravoslovne spretnosti.

 

S festivalom želimo omogočiti čim večjemu številu otrok sodelovanje na aktivnih  delavnicah znanstvenih ustanov, spodbujati ustvarjalnost in radovednost sodelujočih otrok, širiti zavest o soodvisnosti narave in človeka ter spodbuditi sodelovanje med učitelji, mentorji in pedagoškimi strokovnjaki različnih ustanov.

Sponzor festivala je:

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem