Ta veseli dan kulture 2022

3. decembra že 22 leto zapored na rojstni dan Franceta Prešerna zaznamujemo Ta veseli dan kulture, ki ga bomo počastili tudi v Pionirskem domu.

Kdaj in kje
december 2022
SOB 3 DEC
03. 12. 2022 OB 15:45 Ta veseli dan kulture Zgodovinski atrij Mestne hiše

3. decembra že dvaindvajseto leto zapored na rojstni dan Franceta Prešerna zaznamujemo Ta veseli dan kulture, ki ga bomo počastili tudi v Pionirskem domu. Ta veseli dan kulture na pobudo Ministrstva za kulturo praznujemo vse od leta 2000, ko smo obeležili 200 let od rojstva pesnika Franceta Prešerna.

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih se zavedamo, da sta kultura in umetniško izražanje pomemben prispevek h kvaliteti bivanja in izražanja, zato bomo pripravili krajši kulturno-umetniški program v počastitev Prešernovega rojstva.

 

Letošnji dogodek z naslovom Različnost povezuje bo opomnil na različnost v govorjenih jezikih ter različnost v naših mislih in ob tem opozoril, da različnost povezuje kot glas proti vsem oblikam diskriminacije in nestrpnosti. 

3. decembra bo med 15.45 in 16.15. uro v Zgodovinskem atriju Mestne hiše na sporedu program, ki so ga soustvarili gledališčniki in tečajniki glasbenega oddelka skupaj s svojimi mentorji. Program bomo sklenili s povabilom na Čarobni gozd, ki bo tudi tokrat potekal v paviljonu na Kongresnem trgu med 3. in 23. decembrom vsak dan med 17. in 19. uro. 

 

 

Program finančno omogoča ustanoviteljica Pionirskega doma - Centra za kulturo mladih, Mestna občina Ljubljana:

 

 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem