Čarobni gozd 2022

Tudi letos bomo v Čarobnem gozdu v paviljonu na Kongresnem trgu, praznični december popestrili s predstavami in ustvarjalnimi delavnicami.

Kdaj in kje
december 2022
SOB 3 DEC
03. 12. 2022 – 23. 12. 2022 Čarobni gozd 2022 Paviljon na Kongresnem trgu

V Čarobnem gozdu na Kongresnem trgu bomo od 3. do 23. decembra s pestrim programom razveseljevali naše najmlajše in tudi malo starejše otroke. Vabimo vas v paviljon na Kongresnem trgu na znanstvene, slikarske, glasbene in likovne delavnice za otroke.


V čarobnem vzdušju pod zvezdnatim nebom bomo vsak dan, v času od 17.00 do 19.00, skupaj ustvarjali izdelke, ki nam bodo polepšali praznične dni. Ob petkih, sobotah in nedeljah bomo pravljično – čarobne ustvarjalne delavnice popestrili tudi s spremljevalnim programom.

 

SOBOTA, 3. 12. 2022, otvoritev letošnjega Čarobnega gozda

 

Pri Teji in Jušu v dnevni sobi

(Teja Bitenc, Juš Milčinski)

 

Delavnica: Škratki, okrasek za smrečico

 

Z Jušem in Tejo se bomo po dolgem času pogovarjali o tem, kaj smo počeli v teh letih, ko se nismo družili v paviljonu, spili čaj, pojedli kakšen piškot. Ob glasbeni spremljavi bomo prižgali kresničke in pričeli z ustvarjanjem v Čarobnem gozdu, kjer se bomo letos družili cel december. Izdelali si bomo škratka prijateljčka, ki ga lahko podarimo svojim najbližjim ali z njimi okrasimo svojo sobo.

 

NEDELJA, 4. 12. 2022

 

Delavnica: Medvedek in miška, ki se gugata

 

Kulturni zavod Godot: Zgodba o prijateljstvu

glasbeno-gledališka pravljica

Zgodba o prijateljstvu je poetična predstava, ki skozi pripoved in petje predstavi zgodbo o osamljenem medvedu in žalostni miški, med katerima se rojeva nekaj čarobnega, prijateljstvo. Prestrašena lačna miška in zaspani medved postaneta velika zaveznika in prijatelja. V vlogi pripovedovalca bo blestel dramski igralec Tadej Pišek, za glasbo pa je poskrbel skladatelj Marjan Peternel, ki je pesmice uglasbilil in poskrbel za glasbeno podobo. Glasbeno-gledališko pravljico bodo popestrile tudi lutke. 

 

 

Igra in pripoveduje: Tadej Pišek
Glasba: Marjan Peternel
Predstava traja 35 minut in je primerna za vrtce in prvo triado osnovne šole

 

 

PETEK, 9. 12. 2022

 

Darilo z zelenega vrta – pantomima

(Siniša Minardi)

 

 

SOBOTA, 10. 12. 2022

 

Glasbena miza

(Zavod Mismo Nismo)

Stvari letijo na vse strani. Čudni zvoki in živa elektronska glasba. Eksperimentalna cirkuška predstava za vsako publiko! Ta interaktivna predstava z enočlansko skupino/cirkuško predstavo/tehnikom/producentom raziskuje globoko povezavo med gibanjem, glasbo in cirkuškimi tehnikami na lahkoten način. Vsi DIY rekviziti so zasnovani tako, da lahko na tak ali drugačen način proizvajajo ali reproducirajo zvoke, ki se nato obdelajo in vzorčijo preko centralnega računalnika. Zato gibanje postane način komponiranja glasbe, ki nato spet vpliva na nove gibe in tako naprej in naprej in naprej in naprej, …

 

 

NEDELJA, 11. 12. 2022

 

Mini cirkus (Zavod Bufeto)

Klovn Bufeto v predstavi »mojstrsko« uporablja vožnjo z vsaj na videz popolnoma navadnim kolesom.
Ker pa Bufeto ni čisto vsakdanji kolesar, se gledalci lahko pripravijo na zabavna presenečenja! Predstava Mini cirkus je produkcija Zavoda Bufeto. Nastopajoča, Natalija in Ravil Sultanov sta diplomirana klovna s slovite Akademije za cirkuške umetnosti v Moskvi. Sta ustanovitelja Zavoda Bufeto, ki je edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnovsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. 

Predstava je za otroke od treh let in traja 30 minut.

 

 

PETEK, 16. 12. 2022

 

Rock Akademija

Rock akademija je projekt Pionirskega doma, namenjen skupnemu muziciranju učencev glasbene dejavnosti v različnih glasbenih zasedbah in glasbenih vlogah. V paviljonu Čarobnega gozda se bodo mladi glasbeniki predstavili z avtorskimi skladbami, akustičnimi priredbami in prirejenimi skladbami različnih izvajalcev, ki bodo praznično obarvane.

 

 

SOBOTA, 17. 12. 2022

 

Brina in Luka z Bisergore

(Luka Ropret, Brina Vogelnik)

Brina in Luka sta ravno prišla z Bisergore in prinesla s sabo nekaj pesmic.
Se jih še spomnite? Biba leze, biba gre …, Mak, mak, mak …, pa Veter sem veter
in vse druge, do tiste zadnje Vse igrice so preč.
Pomagat jima bo prišla še BibaMica in otroke bodo skupaj zaprosili za sodelovanje.

 

 

NEDELJA, 18. 12. 2022

 

Freestyle show (UM & Kuna)

Knjigor Ćitanović (Kuna), Črkomir Bralšek (UM) in Booky Buš (Anže Lajevec) bodo združili čarobno moč improvizacije z ljubečimi zvoki poezije in glasbe. To bo naravnost magičen nastop, na kožo pisan vsem ljubiteljem rimanega jezika, zabavnih pripovedk, kakovostne poezije in čudovitih melodij klavirja. 

Kako točno bo to delovalo? 

Na predloge iz publike bo glasbeniki sestavljali tako daljše epe kot krajše improvizirane pesmi in zgodbice, ki bodo nastajale tik pred vami, na licu mesta. 

 

 

PETEK, 23. 12. 2022

 

Kralj Matjaž v časovni zanki z obiskom Božička

Kralj Matjaž se zaradi muhe, ki mu sede na nos, predčasno zbudi in prispe v sedanjost. Nadvse si želi najti Alenko in se skupaj z njo vrniti v pretekli čas. A vrnitev ni prav enostavna. Mu bo skupaj z mladimi gledalci uspelo rešiti vse uganke, ki mu stojijo na poti? Se bo lahko vrnil v preteklost?

Avtor besedila, režiser, avtor zvočne kulise ter igralec: Uroš Potočnik

Predstava je za otroke od treh let in traja 35 minut.

 

 

Čarobni gozd je del projekta

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem