Brezplačne pedagoško-umetniške delavnice

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih izvajamo različne kulturno-umetniške delavnice za otroke in mlade, zadnjih nekaj let pa nadgrajujemo svoje delo tudi z mednarodnimi sodelovanji.

v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih izvajamo različne kulturno-umetniške delavnice za otroke in mlade, zadnjih nekaj let pa nadgrajujemo svoje delo tudi z mednarodnimi sodelovanji.

 

Za naslednje šolsko leto smo za vas pripravili brezplačni multidisciplinarni program pedagoško-umetniških delavnic s strokovnjaki iz različnih področij:  glasbenega, gledališkega ter likovnega področja.

 

Med oktobrom in decembrom 2023 bo tako v sklopu mednarodnega projekta sodelovanja ELPIS (sofinanciranega s strani programa Erasmus+) potekalo 5 celodnevnih delavnic, ki bodo namenjene vam, pedagogom, učiteljem, mladinskim delavcem ter študentom pedagoških smeri. Srečanja bodo usmerjena v krepitev neformalnih umetniških znanj pedagogov na področju gibalnega izražanja, glasu, glasbe, likovnega in vizualnega izražanja ter improvizacijskega gledališča.

 

V prvi vrsti bodo izobraževanja namenjena raziskovanju in vzpostavljanju vloge pedagoga – kako vzpostaviti lastni pedagoški (in osebni izraz), kako se igrati z različnimi (ustvarjalnimi) jeziki izražanja ter kako prepletati različna znanja in veščine raznolikih umetniških področji s pedagoškim delom. Tako se bodo udeleženci seznanili z metodami in tehnikami, ki bodo krepili tako njihovo ozaveščanje lastnih izrazov, kot tudi spretnosti na področju vključevanja ustvarjalnih tehnik v svoje poučevanje.

 

Izobraževanje bo zasnovano tako, da se bodo udeleženci lahko udeležili vseh ustvarjalnih modulov ali pa samo nekaterih, konkretne vsebine delavnic pa bodo določene v prvi polovici septembra.

 

Delavnice bodo potekale v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih na Vilharjevi 11 v naslednjih terminih:

 

Izvajalke in izvajalci delavnic bodo Ana Vipotnik, Boris Beja, Boštjan Franetič, Nuša Jurjevič, Olivija Grafenauer in Urša Rupnik. Več o izvajalcih si lahko preberete tukaj.  

 

V mesecu septembru vam bomo posredovali še bolj natančno vsebino delavnic, vseeno pa vas že sedaj vabimo, da si rezervirate čas in se nam pridružite na katerem od modulov. V primeru zainteresiranosti, bomo veseli vaše prijave na naslov ursa.sb@pionirski-dom.si, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije. Prijava naj obsega vaše ime in priimek, ime ustanove, iz katere prihajate (v kolikor ste študenti, navedite fakulteto, ki jo obiskujete) ter datum/e modula/ov na katere/ga se prijavljate.

 

Izobraževanje je brezplačno, saj izvedbo omogoča program Erasmus+.

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem