BODI PISATELJ - literarni natečaj

Delavnica za mentorje

V letošnjem letu v sklopu Literarnega natečaja pripravljamo delavnico za mentorje.

19.09.2019

V okviru Literarnega natečaja Bodi pisatelj/pisateljica 2020, Pionirski dom – Center za kulturo mladih pripravlja izobraževalno delavnic za mentorje in mentorice.

Delavnica bo potekala v soboto, 9. novembra 2019, med 9.00 in 13.30 uro v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9. Delavnica je namenjena mentorjem jezikoslovja, ki bodo učence pripravljali na sodelovanje na Literarnem natečaju.

 

Izvedli bomo delavnico s praktičnimi napotki in aktivnostmi, ki bodo spodbudili ustvarjalni proces pisanja pri učencih oziroma dijakih. Delavnico bo vodila Cvetka Sokolov, slovenska mladinska pisateljica, pesnica in visokošolska učiteljica. Krajšo biografijo predavateljice si lahko preberete spodaj.

 

Delavnica bo potekala v dveh delih: prvi del bo izveden v novembru, drugi del pa sledi meseca februarja, ko bodo znani nagrajenci natečaja.

 

 

Novembrska delavnica bo potekala po sledečem urniku:

8.30 – 9.00 prihod in registracija udeležencev

9.00 - 11.30 izobraževalna delavnica (I. sklop)

11.30 – 12.00 odmor za kavo

12.00 – 13.30 izobraževalna delavnica (II. sklop).

Po izvedeni delavnici bodo mentorji prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju, ki ga lahko priložijo pri uveljavi točk kariernega razvoja.

 

Kotizacija za udeležbo na delavnici znaša 20 €, ki ga lahko poravna za mentorja poravna izobraževalna ustanova. Kotizacijo je potrebno poravnati preko TRR do 6. novembra 2019. Za prijavo na delavnico izpolnite priložen obrazec, na katerem so tudi podatki za plačilo.

 

 

_______________________________________________________________________________

 

 

Cvetka Sokolov (1963) je profesorica angleškega in nemškega jezika, zaposlena kot lektorica angleškega jezika na Filozofski fakulteti. V okviru podiplomskega študija je poglabljala zanje na področju poučevanja in ocenjevanja pisne zmožnosti v angleškem jeziku. Objavlja strokovne in znanstvene članke. V prostem času piše za otroke in mladino. Njene prve zgodbe, slikopisi, uganke in pesmi za otroke je bilo mogoče prebrati v Cicidoju in Cicibanu. Njena prva slikanica, Rdeča hiša, je izšla leta 2004. Sledile so Šola ni zame (2005), Ponoči nikoli ne veš (2006), Ah, ti zdravniki! (2007) in druge. Leta 2013 je izšel njen prvi mladinski roman Kar ne ubije. Zanj je bila nominirana za nagrado modra ptica. Sledila sta mu V napačni zgodbi (2017) in Vsak s svojega planeta (2018).

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem