Glasbeni festival

Znani sta zmagovalki 15. Glasbenega festivala!

Petek 13. je bil srečen dan za zmagovalki letošnjega festivala.

Po uvodnem pozdravu vodje festivala Eve Moškon in direktorice Pionirskega doma Barbare Murn Vrviščar, ki je srečo zaželela vsem, ki so zbrali pogum in se prijavili na festival, je oder zavzela Ekaterina Križaj, iz OŠ Vič, ki se je predstavila s skladbo See the power in me.

Na odru se je v petek, 13. maja zvrstilo 15 nastopajočih, ki prihajajo iz različnih koncev Slovenije. Mladi so se predstavili s svojimi avtorskimi skladbami in priredbami. Ekaterini je sledila 14-letna Ana Lina Lenarčič z avtorsko skladbo Nad oblaki.

Kot tretja se je predstavila 13-letna Lena Jerončič, ki obiskuje 8. razred Draga Bajca v Vipavi in skladbe rada posluša tudi na gramofonu. Zapela nam je skladbo legendarne skupine The Beatles – Yesterday. Oder je zadonel ob ritmih Gene-a Pitneya, ko je na kitari zabrenkal rockabilly fan Lev Klun, ki je zaigral priredbo skladbe Hello Mary Lou.

Annie Lennox se je pojavila na odru, ko je skladbo I put a spell on you zapela 15-letna Lina Cigler iz Raven na Koroškem. Z vokalom nas je navdušila Teja Ovčar, ki ima kljub mladim letom za seboj že bogato zborovsko kariero. Ptujčanka se je na odru Festivalne dvorane predstavila z avtorsko skladbo Vse, kar je. 13-letna ljubiteljica glasbenih festivalov Tia Grubelnik je publiko očarala s skladbo Adele – Easy on me. Solistka Manca Eržen se je na festival tokrat prijavila že tretjič. Srednješolka, ki sanja a avtorskem ploščku v slovenskem jeziku, je zapela avtorsko skladbo Bela sivina.

Osmošolec Maks Koren se je z glasbo začel intenzivneje ukvarjati v času epidemije. Z avtorsko skladbo Moraš naprej je izrazil svoj pogled na svet, v katerem živimo.

Lucija Nemec Križmančič se je tokrat na festivalu predstavila s skladbo Romantically, ki jo je zapela ob spremljavi skupine vrstnikov.

Ada Lovenjak je na odru Festivalne dvorane dokazala, da obvlada igranje na ukulele, saj nas je s skadbo Gimme Gimme vrnila v čas skupine Abba.

Eva Križ je skupaj z Jero Marn, ki jo je spremljala na kitari zaigrala akustično priredbo Jamesa Beya – Let it go.

Mia Rebec in Vane Skubic sta zaigrala Miino avtorsko skladbo Tu in zdaj, Eva Hrastar je zapela skladbo Bishop – River, kot zadnji pa se je predstavil Dan Caf, s skladbo Fez.

 

V času zasedanja žirije je dogajanje v dvorani popestril nekdanji zmagovalec Glasbenega festivala Matic Maco Lukšič.

 

Člani žirije Maja Pavlin - urednica oddaje Krompir na RTVSLO, Iztok Novak - glasbeni urednik na Radiu SI ter glasbenik Miha Guštin – Gušti, so po strokovnem posvetu posebno omembo po izboru žirije podelili skladbi Bela sivina, avtorice Mance Eržen, ki obiskuje Gimnazijo Bežigrad.

 

Nagrado za najboljšo skladbo je osvojila osnovnošolka Lucija Nemec Križmančič, ki se je na odru predstavila z avtorsko skladbo Romantically.

 

 

Vsem izvajalcem in izvajalkam iskreno čestitamo za nastop.

Se vidimo na 16. Glasbenem festivalu.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem