NEMščINA: Za srednješolce (NEM)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Srednješolski programi so namenjeni dijakom srednjih šol, ki se želijo nemščine šele naučiti oziroma želijo svoje znanje iz osnovne in srednje šole še izpopolniti, utrditi ali izboljšati.

Celoletni programi
16 +

Tečaji vključujejo učenje slovnice nemškega jezika ter spoznavanje kulture nemško govorečih dežel s poudarkom na razumevanju kulturne raznolikosti in podobnosti ter zgodovinskega razvoja jezika.

 

Pri začetnikih je cilj in namen tečajev usvajanje osnovnih veščin nemškega jezika s poudarkom na komunikaciji in obvladovanju konkretnih življenjskih situacij. Tečajniki imajo možnost nadgradnje v nadaljevalnih skupinah, kjer bodo svoje znanje še poglobili.

 

Cilj in namen tečaj v nadaljevalnih skupinah je nadgradnja znanja, pridobljenega pri pouku v naših začetnih tečajih in rednih šolskih osnovnošolskih in srednješolskih programih. Pouk temelji na vseh štirih osnovnih jezikovnih spretnostih (slušno in bralno razumevanje ter govorno in pisno izražanje). Gradiva, ki jih uporabljamo, so ustrezna tudi za dodatno gradivo pri pripravi na maturo (več TUKAJ). Še posebej smo pozorni, da dijake ustrezno stimuliramo in  vzpodbujamo njihovo izražanje v tujem jeziku.

 

Dopolnilna znanja, pridobljena pri celoletnih in krajših tečajih, naši tečajniki obogatijo še z opravljanjem mednarodnih izpitov Goethe inštituta, ki so v skladu z lestvico Skupnega Evropskega okvira za tuje jezike od stopnje A1 do C2 (več o izpitih TUKAJ). Pridobljeni certifikat dokazuje znanje nemškega jezika in odpira vrata za študij v tujini ter olajša pridobitev zaposlitve. Pohvalimo se lahko, da je veliko naših tečajnikov že na študiju v Celovcu, Grazu, na Dunaju in drugih univerzah v Avstriji in Nemčiji.


Tečaji so zasnovani za različne starosti in stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečaje vodijo domači in tuji učitelji.

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem