Pionirski dom

Pionirski dom
Pionirski dom - Center za kulturo mladih
Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana

Pionirski dom - Center za kulturo mladih – je javni zavod na področju kulture in vodilna institucija na področju izvenšolskih dejavnosti, ki deluje od leta 1963.

Je ena od vodilnih ustanov na področju izvenšolskega preživljanja prostega časa otrok, mladine in odraslih. V nekaj desetletjih je bilo v različne programe ustvarjanja in izobraževanja vključenih skoraj sto tisoč otrok in mladostnikov. Pionirski dom - Center za kulturo mladih je skozi desetletja svojega delovanja pomembno vplival na vzpodbujanje, izobraževanja ter udejanjanja otrok in mladine na kulturnem, jezikovnem, plesnem ter prireditvenem področju.

Organiziranje tečajev, krožkov, delavnic, seminarjev in drugih oblik dejavnosti za otroke, mladino in pedagoške delavce, ustanavljanje knjižnic in čitalnic, organizacija in skrb za zabavno življenje mladine s prirejanjem plesov, gledaliških, filmskih in drugih predstav, proučevanje organizacije in metod dela za otroke in mladino, sodelovanje in izmenjava na področju vzgoje otrok in mladine, kot osnovnega poslanstva Pionirskega doma, je imel pomemben vpliv pri razvoju otrok in mladine tako v ljubljanski regiji kot tudi širše.

Tradicija in kvaliteta sta naši vodili pri ustvarjanju in izvajanju pestrih in vsebinsko bogatih programov, o čemer se je doslej lahko prepričalo že skoraj sto tisoč otrok in mladostnikov.

Še naprej se bomo trudili, da bomo razvili posebno in pomembno institucijo, ki bo mlade usmerjala pri učenju in vzgoji za kreativno preživljanje prostega časa in pri spoznavanju ter učenju jezikov in kultur Evrope in sveta.

In v čem smo v Pionirskem domu zares pionirji (pionir = začetnik nečesa)?
 

smo pionirji v poučevanju tujih jezikov
smo pionirji v filmski vzgoji otrok
smo pionirji v likovnih delavnicah za najmlajše, osnovnošolce in srednješolce
smo pionirji v plesnih in glasbenih delavnicah
smo pionirji v lutkovni in gledališki vzgoji mladih
smo pionirji v predšolskem učenju branja, pisanja, računanja
smo pionirji v igralnih uricah za najmlajše, kjer se otroci spoznavajo z umetniškimi zvrstmi, ki jih gojimo v Pionirskem domu,
smo pionirji v dejavnosti Mladi raziskovalci
smo pionirji pri izvajanju seminarjev za učitelje iz vse Slovenije (foto, film, lutke, gledališče)
smo pionirji v otroškem gledališkem festivalu
smo pionirji v glasbenih matinejah za najmlajše
in zmoremo še več ...

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem