NEMščINA: Osnovnošolski program (NEM)

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Pomembno je, da se otroci že v zgodnjih letih začnejo učiti nemščino, saj s svojo vnemo in neposrednostjo ter veseljem do govorjenja samega lažje premagujejo težave, ki se pojavljajo pri učenju. Njihova sproščenost ima poleg spontanega posnemanja govora veliko vrednost za zgodnje učenje nemščine.


Vsekakor obstaja veliko dejavnikov, ki pričajo v prid učenju nemščine:

  • otroci se ga zaradi bližine jezika v sosednjih državah začnejo učiti že v otroštvu in ga lahko takoj tudi že uporabijo v praksi, ko gredo na družinske izlete v bližnji Celovec in druge zanimive kraje po Avstriji, še posebej pa so zelo veseli in ponosni, ko ugotovijo, da z lahkoto vzpostavljajo stike s svojimi vrstniki v nemško govorečih deželah;
  • pri nas imajo možnost utrjevanja in kvalitetne nadgradnje nemščine, v kolikor se jo že učijo v šoli;
  • omogočamo jim stik z nemško otroško literaturo in s tem pristen stik z jezikom;
  • že v osnovni šoli jih z našimi programi pripravljamo na mednarodne izpite Goethe inštituta, in sicer Fit in Deutsch 1 in 2 (več o izpitih in zakaj jih opravljati, si lahko preberete TUKAJ);
  • pohvalimo se lahko, da je veliko naših tečajnikov že na študiju v Celovcu, Grazu, na Dunaju in drugih univerzah v Avstriji in Nemčiji. 

Naši tečaji nemščine za osnovnošolce dokazujejo, da nemški jezik še zdaleč ni tak bavbav, temveč prav nasprotno – našim tečajnikom presenetljivo hitro postane všeč, zbližajo pa se tudi s kulturo in zgodovino nemško govorečih dežel. Otrokom omogočamo, da se jezika učijo učinkovito in zanimivo in jih spodbujamo k temu, da velja vztrajati pri učenju nemščine, saj je to tisto znanje, ki je trajno in kvalitetno.


Tečaji so zasnovani za različne starosti in stopnje, od popolnih začetnikov do tistih s predznanjem. Vsebina vsakega tečaja se prilagaja glede na cilje in želje tečajnikov. Omogočamo tudi vpis na individualne ure in ure v dvojici ter trojici. Tečajniki sodelujejo na različnih razstavah, projektih, festivalih in zaključni prireditvi, prav tako pa lahko opravljajo tudi bralno značko Pionirskega doma. 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem