ZNANOST IN RAZISKOVANJE ZA OTROKE: Mladi raziskovalci

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Otroci na delavnicah s konkretnimi poskusi odkrivajo zakonitosti osnovnih pojavov okoli nas, kot so zrak, voda, ogenj, elektrika, magnetizem ter razvijajo ostrino opazovanja in zaznavanja, ugotovitve pa preverjajo s poskusi.

Celoletni programi
4 +

Program je namenjen radovednim, zvedavim otrokom, ki nenehno sprašujejo ZAKAJ? Naravoslovje je aktivna, poučna in zabavna dejavnost, kjer otroci z opazovanjem in eksperimentiranjem odkrivajo in spoznavajo pojave, živa bitja, predmete, snovi...

Program usmerja otrokovo iniciativnost in ustvarja izkušnje, ki otroku pokažejo kontradiktornost z njegovimi zamislimi. Inovativni pouk naravoslovja temelji na raziskovalnem učenju in samostojnem izvajanju poskusov ter razvijanju eksperimentalnih veščin. Obenem spodbuja kreativnost na naravoslovnem področju in sposobnost reševanja tovrstnih vprašanj. Stalna zaposlitev otrok ni edini kriterij za uspešno naravoslovno poučevanje. Pomembna je miselna prisotnost - to pa vzpodbuja pedagog s primerno komunikacijo. Aktivno učenje je pomembno saj omogoča lažje razumevanje osnovnih naravoslovnih pojmov in procesov.
S programom aktivno sodelujemo z znanstvenimi ustanovami, ki jih obiskujemo: Hiša eksperimentov, Institut Jožefa Stefana, Prirodoslovni muzej, Botanični vrt,..

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem