Teja Bitenc

T: 031 631 137

Študirala je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani ter Dalarna Univerzi v Falunu, na Švedskem. Pod mentorstvom dr. Slavka Gabra je diplomirala z diplomskim delom: Primerjava švedskega in slovenskega osnovnega šolanja. Podiplomski študij je nadaljevala na Inštitutu za študij idej in kultur Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU, kjer je leta 2009 magistrirala na temo Slovenska društva in ohranjanje slovenstva v Kanadi in na Švedskem.

V okviru JSKD-ja je obiskovala klovnovske delavnice »Šola smeha«. Ima končano nižjo glasbeno šolo, kjer se je 6 let učila igranja klavirja. Ukulele se je naučila igrati prek youtuba. 10 let je pela pri različnih sekcijah pevskih zborov RTV Slovenija. Redno se udeležuje izobraževanj z gledališko in glasbeno vsebino.

Skoraj 13 let je bila učiteljica v prvem razredu.

Danes je aktivna članica gledališkega ansambla Pionirskega doma, sodelujoča pri predstavah: Lena in Lenart, Mojca Rockajculja, JešJež?, Show strahov, Smradek, Žogica Marogica itd. Pri predstavah sodeluje tudi pri pripravi glasbenih podlag. Na kulturnem oddelku Pionirskega doma vodi glasbene in gledališke dejavnosti za najmlajše ter povezuje različne prireditve. Je vodja projekta S pravljico okrog sveta v okviru katerega mesečno prireja interaktivne dogodke za otroke. S projektom vsakoletno gostuje na Slovenskem knjižnem sejmu, na Dnevih knjige v Ljubljani ter na drugih prizoriščih. V okviru KUD France Prešeren je sodelovala v improvizacijski skupini »Gverila«. V letih 2013, 2014 in 2019 je sodelovala pri glasbeno improviziranem projektu »Improvizija«. Improvizira še danes, v improvizacijski skupini “Improške”.

Z letom 2019 postane Rdeči nosek.

Kot igralka je sodelovala v produkciji Cafe teatra »Slovenija ima avdicijo«, produkciji društva Humanitas “Skozi oči begunca”, na Mladih levih v “Partituri” Ivane Muller, v Mojih prav(lj)icah Kulturno umetniškega društva Transformator itd. 

V Zavodu Bunker s kolegico vodita projekt “Igrišče za gledališče”.

Vodi delavnice glasbe za najmlajše ter delavnice improvizacijskega gledališča za mlade in stare.

Redno sodeluje pri sinhronizaciji risank predvajanih na slovenskih televizijskih programih (Kung Fu panda, Ninja želve, Vilinski starši, Divja brata Kratt itd.) ter v Kinodvoru (Hokus Pokus Albert, Pikica, Koko in divji nosorog, Čarobna zima v Mumindolu itd.). V filmih Šiška Deluxe in Stari pisker je imela manjši vlogi.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem