TAM-TAM razstava: Pionirski kurenti

Tečajniki in tečajnice Pionirskega doma so v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi pripravili grafična dela, ki si jih lahko v prihodnjem tednu ogledate na plakatnih mestih TAM-TAM v Ljubljani.

Tečajniki Pionirskega doma pod mentorstvom akademskega kiparja Borisa Beje so v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi pripravili grafična dela, ki si jih lahko ogledate na plakatnih mestih TAM-TAM.


Pionirski kurenti so opomnik na čase, ki smo jih z mladimi preživeli spomladi, ko smo se lahko spet vrnili v ateljeje na Komenskega 9. S kurenti nismo odganjali korone, niti zime… z njimi smo proslavljali nove čase in se spominjali Miheličevih kurentov, ki so zaznamovali njegov grafični opus. V tehniki linoreza smo ustvarili grafične liste, ki v kolektivu hemingvejevsko zvonijo še naprej v jesen, ki se spominja pomladi in poletja.

Projekt, ki je del bienala Neodvisne ilustracije bo predstavljen tudi v Kinu Šiška, je nastajal v Pionirskem domu - Centru za kulturo mladi, podprl pa ga je tudi Mladinski center Zagorje ob Savi v sklopu projekta Mladi v akciji in Erasmus+.


AVTORJI DEL: Boris Beja, Anja Studen, Neža Stopar Špringer, Suna Srdić, Valentina Vučak, Jara Sofija Ostan

 

Dela bodo na TAM-TAMovih plakatnih mestih med 8. in 15. oktobrom.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem