Poziv umetnikom (Explora, Italija)

Pionirski dom – Center za kulturo mladih v evropskem projektu Liberty išče mlade umetnike za sodelovanje s partnersko institucijo EXPLORA, Il museo dei bambini iz Rima (Italija).

 

 

POZIV MLADIM UMETNIKOM: MUZEJ EXPLORA, ITALIJA

 

EXPLORA – OTROŠKI MUZEJ V RIMU - je prvi italijanski neprofitni in zasebni muzej, ki je v celoti zasnovan za otroke, šole in družine in deluje od leta 2001. Muzej nudi otrokom priložnost za igro, eksperimentiranje in učenje, za socializacijo in izobraževanje. Muzej Explora je partner LIBERTY projekta, ki ga sofinancira program Ustvarjalne Evrope Evropska unija, v katero je vključenih 12 kulturnih partnerjev iz desetih držav, ki jo usklajuje Britanska agencija ArtReach.

 

Novembra 2020 bo muzej Explora pripravil LIBERTY ART FESTIVAL, ki bo potekal v čast mednarodnemu dnevu otrok. V ta namen iščejo mlade umetnike (zlasti ilustratorje), ki se ukvarjajo z otroci in raziskujejo pomen evropske enotnosti, svobode, neodvisnosti in temeljnih pravi ter vpliv pandemije Covid-19.

 

CILJI

V okviru tega razpisa iščemo 6 mladih evropskih umetnikov, ki bodo sodelovali pri sledečih aktivnostih na terenu in preko spleta:

LIBERTY VOICES evropskih otrok in umetnikov: začasna razstava vizualne umetnosti, ki bo na ogled v dvorani muzeja

Razstava prikazuje raziskovanje narave ter pomen svobode in neodvisnosti ter druge evropske in temeljne pravice in vrednote, začenši z otrokovimi pravicami. Umetnike vabimo, da se zgledujejo po člankih iz Konvencije ZN o otrokovih pravicah 1, ob upoštevanju, da morajo države EU in EU spoštovati, zaščititi otrokove pravice. 2

Umetnike vabimo, da razmislijo o vplivu pandemije Covid-19 in pomembnosti zagotavljanja otrokovih pravic - dostop do brezplačnega izobraževanje, pravico do igre itd. Pri tem se lahko zgledujejo po otroških risbah, ki so nastale med pandemijo Covid-19;

LIBERTY ONLINE / LIVE WORKSHOPS, ki jih izvajajo umetniki in so namenjene otrokom v izolaciji v času Covida-19: video delavnice o tem, kako narisati, kako uporabiti različne likovne tehnike (t.i. ulična umetnost, grafiti, vizualna umetnost, ilustracija), kako se učiti in razumeti temeljne vrednote in pravice, ter ustvarjanje izobraževalnih prispevkov za učitelje in starše.

Cilj tega razpisa je, da bi avgusta 2020 izbrali najboljše kandidate z umetniškim portfeljem za LIBERTY ART FESTIVAL.

 

KRITERIJI IZBORA

Vsi kandidati morajo:

• biti do 1. septembra 2019 stari med 18 in 30 let; če se prijavljajo v skupini, mora biti povprečna starost med 18 in 30 let

• prebivati v evropski državi (spodbujamo sodelovanje državljanov EU in državljanov, ki niso članice EU in priseljence s pravico delovanja v državi stalnega prebivališča)

 • imeti izkušnje za delo z otroki na delavnicah in za vodenje delavnic preko spleta

• imajo dokazila in portfolije z ilustracijami knjig za otroke oziroma so v preteklosti že sodelovali na podobnih natečajih.

 

PRIJAVA

• Kandidati morajo izpolniti prijavni obrazec, ki je dostopen na: https://forms.gle/Nj1Bt9zR6NR4evar6

• še isti dan morajo preko WeTransferja poslati življenjepis v angleškem jeziku in največ 10 fotografij lastnih ilustracij (velikosti največ 1 MB na datoteko) na naslov: segreteria@mdbr.it in grafica@mdbr.it

 

Rok za prijavo: do 31. avgusta 2020.

 

 

Več informacij v razpisu spodaj

Dokumenti

Razpis Exploray.pdf (PDF 173,71 KB)
Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem