Poziv mentorjem in aktivistom (Trafo Budapest)

PREDSTAVITEV PROJEKTA LIBERTY - TRAFÓ, BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA

 

Partner in izvajalec projekta: Trafó Budapest

 

Integrirana skupina najstnikov iz različnih socialnih ozadij bo sodelovala v procesu oblikovanja skupnosti v trajanju celotne gledališke sezone 2020/21, ki bo potekal na izbrano temo »lokalno in globalno okolje ter osebna identiteta«. Skupina bo skupaj oblikovala idealno vas s svojimi pravili, navadami, kulturo in temeljnimi vrednotami. Aktivnosti bodo potekale v treh intenzivnih časovnih obdobjih (jesenski, zimski in pomladni sklop), dva tedna, štiri dni tedensko, s stalno pomočjo dveh umetniških pedagogov z izkušnjami na področju izobraževalnega gledališča ter enega madžarskega umetnika. V vsakem posameznem sklopu se preučuje določeno temo preko gledaliških, pripovednih in vizualnih iger ter vaj. Ob zaključku vsakega posameznega sklopa bodo pripravili krajši predstavitveni povzetek svojega dela omejenemu številu povabljenih sorodnikov in profesionalcev. Do konca sezone bodo oblikovali javni dogodek: prijateljsko srečanje ali interaktivno vodenje po »idealni vasi«, ki jo bodo zgradili skupaj in kamor bodo povabili svojo publiko.

 

Skupina: ~20 mladih udeležencev (v starosti med 15 do 22 let) iz različnih socialnih okolij z bivališčem v Budimpešti. V prvi skupini sodelujejo najstniki elitnih šol, ki že lahko imajo izkušnje iz tovrstnih kreativnih aktivnosti. Drugo skupino sestavljajo po večini najstniki iz Rima, ki prihajajo iz zapostavljenih inštitucij. V tretji skupini bodo sodelovali madžarsko govoreči otroci iz migrantskih družin, dvojezičnih šol in nevladnih organizacij. Za izhodišče bi izbrali individualne zgodbe s pomočjo katerih bi iskali njihove skupne točke in se počasi, do zaključka tretjega sklopa, osredotočili na skupne cilje in sanje.

 

IŠČEMO VODJE DELAVNIC

 

Vabimo umetnike/aktiviste/umetniške aktiviste v starosti do 30 let iz različnih področij z izkušnjami iz poučevanja za izvedbo 3-urnih delavnic, katere bodo temeljile na posameznikovih metodah, posameznikovih vizijah, osebni poti na temo kulturne raznolikosti, ki določa njihovo osebno identiteto, ubeseditev definicije posameznikovega doma in idealnega okolja.

Ustrezna delavnica:

- je navdihujoča in vzpodbuja razmišljanje,
- se navezuje na temo Naša vas,
- bogati umetniška orodja, ki jih uporabljajo sodelujoči.

Čas in termin:

Trije sklopi delavnic bodo izvedeni v zaporednih tednih. Uspešen kandidat bo izvedel 3-urno delavnico znotraj navedenih terminov. Natančen datum delavnice je lahko fleksibilen glede na urnike posameznih kandidatov vendar znotraj sledečih terminov:

- 11. - 24. oktober 2020

- 10. - 23. januar 2021

- 1. - 24. april 2021

 

Cena: poleg cene prijave v višini 115€ se povrnejo tudi potni stroški in stroški bivanja za vsakega sprejetega kandidata.

 

Prosimo vas, da pošljete svoj življenjepis (CV) in kratek koncept delavnice Zsuzsi Nagy na: nagyzsuzsi@trafo.hu

 

Rok oddaje: 30. julij 2020

 

Na splošno o Trafójevem izobraževalnem oddelku:

Trafójeve izobraževalne dejavnosti (imenovane Generator razmišljanja) so zbirka gledaliških in umetniško izobraževalnih programov. Različni programi vzpodbujajo razprave, analize, razmišljanja, poglabljanja in povezovanje predstav, ki jih organizira Trafó kot tudi oblikovanje nove umetnosti ter ustvarjanje novih debat o temah  in njihovih oblikah. Vsi programi predvidevajo aktivno udeležbo širokega spektra sodobnih gledaliških orodij, umetniškega izobraževanja in gledaliških iger.

Prilagojeni na raznolike žanre, naši programi raziskujejo različne poti do osebnih izkušenj in pri tem izpostavljajo kreativnost, razvijajo socialno občutljivost, krepijo samo izražanje, izmenjavo znanj in dialog, vse z namenom postavitve Hiše kot doma za dejanske skupnosti.

Več informacij:

https://trafo.hu/gondolatgenerator

https://www.facebook.com/gondolatgenerator/

(angleška verzija na žalost še ni dokončana)

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem