PIONIRSKI DOM PREJEMNIK NAGRADE MESTNE OBČINE LJUBLJANA

Pionirski dom – Center za kulturo mladih je 9. maja, ko Ljubljana slavi svoj mestni praznik, na slavnostni seji MS MOL dobil nagrado Mestne občine Ljubljana. Na ta dan praznujemo tudi Dan Evrope in Dan zmage nad fašizmom in nacizmom, saj se je leta 1945 uradno končala druga svetovna vojna.

Mestna občina Ljubljana je na svečani prireditvi na Ljubljanskem gradu vnovič podelila najvišja priznanja izjemnim posameznikom in skupinam, ki so s svojim delom pripomogli k razvoju, ugledu in prepoznavnosti glavnega mesta doma in v tujini.

 

Župan Zoran Janković je nagrado glavnega mesta Ljubljane za leto 2023 podelil tudi Pionirskemu domu. V obrazložitvi so zapisali: »Blagovna znamka Pionirski dom je zagotovilo kakovostnih, skrbno zasnovanih jezikovih in kulturno-umetniških vzgojnih programov za mlade v njihovem prostem času. V 60 letih jih je obiskalo skoraj sto tisoč otrok in mladostnikov. V Centru za kulturo mladih spodbujajo ustvarjalnost in obvladovanje socialnih veščin, ki sta bistvena za uveljavljanje mladih v sodobni družbi. Da bi sledili njihovim pobudam, programe vseskozi dopolnjujejo. Obdobje epidemije ni okrnilo njihove dejavnosti, nasprotno, celoletne delavnice, festivale in izobraževanja za mentorje so izpeljali prek spletnih platform. Pionirski dom odlikujejo tudi uspešna mednarodna sodelovanja in projekti, ki jih podpira Evropska unija.«

 

Pionirski dom velja za vodilno ustanovo izvenšolskega preživljanja prostega časa otrok, mladine in odraslih. V bogati zgodovini se je v Baragovem semenišču odvilo mnogo raznovrstnih dogodkov, simpozijev, okroglih miz, izobraževanj in srečanj. Pionirski dom otrokom nudi več in je v svoji dolgi zgodovini opravil pionirsko delo na področju razumevanja kulture in ustvarjanja, je pionir, začetnik mnogih priljubljenih dejavnosti.

 

Postati nagrajenec Mestne občine Ljubljana je za nas velika čast in priznanje. V današnjem času, ko se svet vrti z neverjetno hitrostjo, je stik s sabo še kako pomemben. Zato bomo še naprej vzpodbujali ustvarjalnost mladih, da se bodo razvijali v vseh svojih potencialih. Nagrada je obenem potrditev in spodbuda, da bomo tudi v prihodnje, z našimi srčnimi pedagogi, stremeli k najvišji kakovosti storitev in si prizadevali ostati zvesti otroku.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem