Pionirski dom je prejel zahvalo predsednika države kot navdihujoče središče raznolikih dejavnosti

Predsednik republike je ob začetku praznovanja 60-letnice delovanja obiskal Pionirski dom in se udeležil prireditve Festival lepote, Skupnosti šol za oblikovanje, tekstil in frizerstvo.

foto: Črt Piksi

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v ponedeljek, 16. maja 2022 obiskal Pionirski dom – Center za kulturo mladih v Ljubljani. Obisk predsednika republike naznanja začetek praznovanja 60-letnice delovanja Pionirskega doma, ki jo bo Center za kulturo mladih dopolnil prihodnje leto.

Predsednik republike se je na povabilo Skupnosti šol za oblikovanje, tekstil in frizerstvo udeležil prireditve Festival lepote. S tokratnim festivalom so mladi po dveh letih, ko to zaradi zdravstvene krize ni bilo mogoče, predstavili svojo ustvarjalnost, ki so jo navdihnile legendarne osebnosti, zgodovinski dogodki in umetniška dela ter njihov odsev v družbi.

Predsednik Pahor je na prireditvi nagovoril mlade, ob 60-letnici delovanja pa je Pionirskemu domu, kot navdihujočemu središču raznolikih dejavnosti, kjer se mladi učijo novih znanj in izražajo svojo ustvarjalnost, vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije.

 

Izpostavil je tudi pomembno poslanstvo, ki ga Pionirski dom opravlja med mladimi. Slednjega je označil kot izjemni center za kulturo mladih, ki je skozi svojo šestdesetletno zgodovino postal prostor, ki mladim na različne načine omogoča, da izrazijo svojo ustvarjalnost in jo tudi predstavijo javnosti. Ob tem je izrazil hvaležnost tistim, ki sodelujejo v okviru institucije. "Vaša predanost, strast, vztrajnost so skupaj z inovativnimi pristopi k poučevanju Pionirski dom ustoličili v sam vrh institucij na področju dela z mladimi," je dejal.

 

Po prireditvi je predsednik republike obiskal otroke, ki se v Pionirskem domu udeležujejo različnih dejavnosti.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem