Magični variete Sanje

Kdaj in kje
junij 2024
NED 16 JUN
16. 06. 2024 OB 17:00 Magični variete Sanje Festivalna dvorana
Vstopnice

Magični variete Sanje je odpovedan. Magija se jeseni vrača v Pionirski teater. Sledite programu na www.pionirski-teater.si.

Imetnikom vstopnic bo Eventim povrnil kupnino.

 

Vrhunski magičen show z velikimi iluzijami, akrobacijami, plesom, žongliranjem, petjem, čarovnijami in ventrilokvizmom!


Kdaj ste se nazadnje čemu čudili kot majhen otrok, se navduševali in obstali v občutku neverjetnega, brez besed?
Kaj je tisto, kar vas zjutraj zbudi v nov dan? Kaj je vaša gonilna sila, od kod črpate kreativno energijo? Vse se začne in konča v Sanjah, dokler človek sanja, živi.


Magični variete Sanje vas bo z vrhunskimi odrskimi iluzijami, akrobatiko, plesom, čarovnijami, žongliranjem, ventrilokvizmom in smehom popeljal na nepozabno potovanje skozi domišljijo, kjer se resničnost prepleta z magijo, v trenutek tukaj in zdaj, v prostor, kjer se izzivi zunanjega sveta razblinijo kot milni mehurček. 


V našem magičnem varieteju si želimo le eno:


Da se nikoli ne odrečete svojim sanjam. Tu smo, da vas spomnimo. 
Vstopite v svet, kjer ni nič nemogoče in postanite del te edinstvene izkušnje z vrhunskimi artisti.


Predstava je primerna za vse generacije.

 

Video o predstaviO nastopajočih:

SAM SEBASTIAN


Mednarodno priznani iluzionist in ventrilokvist Sam Sebastian letos praznuje 25. obletnico poklicnega čarodejstva. Do sedaj je uspešno gostoval že v 15-tih državah in prejel 9 mednarodnih nagrad, že vrsto let je gost prestižnega festivala Glastonbury v Angliji, za seboj ima več evropskih turnej, pravi ambasador slovenskega čarodejstva v tujini. Spomnimo se ga tudi po magični TV seriji Sam Sebastian: ŠESTI ČUT, ki jo je produciral za RTV Slovenija. Je eden najustvarjalnejših slovenskih poklicnih čarovnikov, poleg številnih avtorskih predstav razvija tudi svojo linijo čarovniških trikov in setov za spodbujanje zanimanja za tovrstno umetnost pri mladih generacijah. Ob svoji obletnici si je zadal izziv – storiti nekaj, česar ni še nikoli. Magični variete Sanje so le eden izmed niz dogodkov, s katerimi bo letos presenetil občinstvo.

MATJAŽ KEKEC in TINA VRDJUKA KEKEC


Magičen par, ki je dvignil na noge celo Slovenijo. Še več kot to – osupnil. Z neverjetno točko lebdenja, ki sta jo izvedla v zadnji sezoni oddaje Slovenija ima talent, sta se kot edina slovenska čarobna umetnika v zgodovini uvrstila v veliki finale! Sloveniji je od navdušenja zastal dih in sedaj imate edinstveno priložnost, da to, poleg ostalega, doživite tudi v živo! Matjaž in Tina sta cirkuška umetnika z dolgoletnimi izkušnjami, lastnika kreativnega podjetja Arbadakarba, ki se ukvarja z animacijo in prodajo kostumov, balonov in magičnih pripomočkov, poleg tega pa sta tudi ponosna mlada starša, tako da otroškega čudenja v njuni družini zagotovo ne manjka in ga bosta z največjim veseljem delila z vami.

REBEKA HANŽEL


Rebeka je plesalka in gibalka. Že od malih nog je učena plesnih korakov show dance-a, kasneje je začela razvijati plesne veje v bolj improvizacijske in raziskovalne plesne procese, kot sta sodobna in moderna plesna tehnika. Pred približno 10 leti se je na svoji plesni poti srečala še z zračnimi akrobacijami, kot sta aerial yoga in pole dance. Zaljubljena v ples in gibanje, to pot še vedno nadaljuje in izpopolnjuje. Svoje plesne kariere ne gradi samo s plesom, temveč ji obzorja širijo tudi treningi borilnih veščin ter balansiranje na rokah. Svoje znanje predaja naprej različnim starostnim skupinam, poleg tega vključuje še urice animiranja otrok, vadbe za športnike, v roke prime tudi tiste, ki potrebujejo raztezanje zaradi sedečega dela. S telesom in dušo je še danes predana ustvarjanju in izvajanju plesnih ter drugih umetniških zamisli.

LIDIJA PETKOVIĆ - CLOUD VELVET


Lidija Petković je vokalistka in članica dvojca Cloud Velvet (katerega idejni vodja in član je Sam Sebastian), ki h glasbi pristopa z retro-futurističnim minimalizmom. Njuna glasbena izraznost prepleta različne žanrske vplive, od synthwavea, shoegazea, plesne glasbe, rocka do industriala. V svoje raziskovanje zvoka skozi multiinstrumentalne aranžmaje vpletata preprosto poetiko, na kateri temeljijo bogate metaforične podobe besedil. Za njima je že nekaj odrskih nastopov in izdanih singlov ter EP, pri čemer najbolj izstopa skladba z dobitnikom grammyja za najboljši reggae album, legendarnim Lee 'Scratch' Perryjem. Zdi se, da nas lahko glasba svojstvenega dvojca, ki se rad predaja Sanjaču v nas, večnemu prinašalcu upanja in optimizma, izstreli naravnost med zvezde. 
- - - - -


Umetniški vodja: Sam Sebastian


Ustvarjalna ekipa:
Sam Sebastian
Matjaž Kekec
Tina Vrdjuka Kekec
+ gostje

Tehnika: Rok Cafuta


Grafična podoba: Timea Varga


Odnosi z javnostjo: Katjuša Štingl


Produkcija: ARBADAKARBA in Sam Sebastian Magic


https://samsebastian.si
https://arbadakarba.si
 

 

Vstopnice: nakup preko Eventima 

  • prvih 200: 20€, 
  • redna predprodaja 22€, 
  • na dan dogodka 25€. 
  • otroci do 10 let: 15€
     
Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem