Delavnica za mentorje Literarnega natečaja

Delavnice namenjene mentorjem in mentoricam, ki bodo letos potekale preko spleta, bodo razdeljene v dva sklopa.

Kdaj in kje
december 2020
SOB 5 DEC
05. 12. 2020 OB 10:00 I. sklop: delavnica preko spleta
SOB 12 DEC
12. 12. 2020 OB 11:00 II. sklop: delavnica z Anjo Golob preko spleta
SOB 19 DEC
19. 12. 2020 OB 11:00 II. sklop: delavnica z Anjo Golob (2. del) preko spleta

V Pionirskem domu bomo letos v okviru Literarnega natečaja Bodi pisatelj/pisateljica 2020 pripravili sklop izobraževanj, ki smo jih glede na razmere letos prestavili na splet.

 

Izobraževanje bo potekalo preko video konference na ZOOMu v dveh sklopih:

prvi del bo potekal v soboto, 5. decembra 2020, drugi del izobraževanja pa bo predstavljal cikel predavanj Anje Golob, večkrat nagrajene pesnice, publicistke in urednice, ki bo spregovorila o pomenu branja, razumevanja in poučevanja poezije.

 

I. sklop (5. december 2020)

Izobraževanje bo potekalo po sledečem razporedu:

 

10.00 – 10.45 Uvodno predavanje in predstavitev novosti Literarnega natečaja (Nika Kovač)

11.00 – 12.00 Kako pisati in misliti literarni natečaj (Marjetka Krapež)

12.30 – 14.00 O branju, razumevanju in poučevanju poezije (Anja Golob)

 

Prva dva dela delavnice sta namenjena mentoricam in mentorjem književnosti in jezika, ki bodo učence pripravljali za sodelovanje na Literarnem natečaju. Tretji del delavnice pa bo predstavljal uvodno predavanje iz cikla predavanj Anje Golob. *

 

II. sklop (december 2020)

Predavanja o pomenu poezije s pesnico, publicistko in urednico Anjo Golob (krajši življenjepis lahko preberete spodaj) bomo na treh srečanjih s pomočjo primerov iz zakladnice sodobne slovenske poezije tematizirali pomen branja, razumevanja in poučevanja poezije. Ugotavljale in ugotavljali bomo, kako poezijo v praksi približati sebi in drugim ter kako za branje navdušiti šolajočo se populacijo. Zakaj je poezija v življenju tako ključna, mi pa se tega niti ne zavedamo? Kako “mularijo” naučiti branja poezije? Kako ji jo priljubiti? Zakaj se branja poezije je pomembno naučiti in kako nam pride prav? Lahko poezijo razumemo? Jo lahko razložimo? Obstaja samo ena “prava” interpretacija vsake pesmi? Moramo, da bi zapopadli poezijo, na pamet znati cele Poezije? In kaj se je zgodilo s Polentojedožerko?

 

Srečanja bodo potekala preko ZOOM video konference. Prvo srečanje bo potekalo v soboto, 5. decembra 2020, sledili bosta sobotni srečanji, 12. in 19. decembra 2020, ki bosta potekali med 11. in 13. uro.

 

Po izvedenih delavnicah bodo mentorji prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju, ki ga lahko uveljavljajo pri točkah kariernega razvoja.

 

Kotizacija za udeležbo na delavnicah znaša 20 €, ki jo lahko za mentorico ali mentorja poravna izobraževalna ustanova. Kotizacijo je potrebno poravnati preko TRR do 3. decembra 2020. Za prijavo na delavnico izpolnite priloženi obrazec, na katerem so tudi podatki za plačilo. Prijave sprejemamo do 30. novembra 2020.

 

* Število mest je omejeno.

 

PRIJAVNICA

 

 

______________________________________________________________________________________

 

Anja Golob je pesnica, prevajalka, publicistka ter soustanoviteljica in glavna urednica pri založbi VigeVageKnjige. Doslej je izdala 4 samostojne pesniške zbirke (V roki - 2010, Vesa v zgibi - 2013, Didaskalije k dihanju - 2016, da ne da ne bo več prišl... - 2019). Za drugo in tretjo je prejela Jenkovi nagradi (2014, 2016), za četrto kritiško sito (2020). Študirala je filozofijo in primerjalno književnost na FF v Ljubljani, kjer živi in dela.

 

Dokumenti

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem