Premiera gledališke predstave Do konca!

Premiera gledališke predstave Do konca! je nastala po mladinski igri Do konca sveta, avtorice Drage Potočnjak.

Pionirski dom - Center za kulturo mladih
23.03.2017

DO KONCA! je prav nič zatežena predstava o podnebnih spremembah. Je tudi  predstava o prvi ljubezni, pa o računalniških likih in frikih, ki padajo iz ekrana. To je predstava, ki človeku zleze pod kožo, še posebno mladim…

 

Celo liki, ki jih človek ustvari za zabavo in živijo v virtualnem svetu iger, menijo, da so ljudje neumni, naravnost trapasti, ker se tako neodgovorno obnašajo do svojega planeta – Zemlje. V zadnjih nekaj desetletjih ga še bolj pospešeno uničujemo. Kakor da bi človek svojo mater Zemljo preziral, ne pa je ljubil, tako sistematično izrabljamo naravne vire in planet onesnažujemo. To bridko spoznanje povzroči pravo paniko celo med liki iz znanih računalniških iger, ki nastopajo v predstavi Do konca!... Saj če ne bo elektrike, tudi njih ne bo več. Ljudje pa kot da smo imuni na vsa opozorila in znana dejstva o posledicah globalnega segrevanja.

Ekipa uprizoritve Do konca! nam približa tematiko, ki nas še kako zadeva, a si pred njo zatiskamo oči. Predstava je pestra, humorna, ritmično razgibana in hkrati živahna ter napeta. To je predstava, ki pride do vas, do nas, do vseh ljudi. Še posebej do mladih. V njej se realni svet meša z virtualnim,ustvarja sodobna razmerja in postavlja zanimiva vprašanja.

Draga Potočnjak se po dveh uspešnicah, ki jih je ustvarila za Slovensko mladinsko gledališče – Kekec in Vsi junaki zbrani – z ekipo mladih igralcev iz Pionirskega doma loteva žgoče tematike, ki kar kliče k akciji in uporu.  

 

Režija: Draga Potočnjak, Sebastjan Starič

Gib: Sebastjan Starič

Video: Sandi Skok

Kostumi: Dominika Monte – Incognito Design

Tehnično vodstvo: Peter Znidaršič

Igrajo: Filip Mramor, Tinkara Vrbinc, Eva Kobal, Eva Bezek, Urša Majcen, Iza Mlakar, Gal Urban Zupanc, Urša Strehar Benčina, Matija Klasinc

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem