VIZUALNA UMETNOST : Slikarske delavnice za najstnike

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Slikarske delavnice namenjene otrokom od 10. leta dalje so zastavljene kot dejavnost, ki ne vpliva le na otrokov razvoj kreativnega razmišljanja in likovnega izražanja, temveč spodbuja tudi njegovo samozavest ter socialno interakcijo preko likovnega ustvarjanja. Otroci bodo spoznali raznovrstne risarske in slikarske tehnike, preko katerih bodo ustvarjali različne motive. Nekateri izpostavljeni motivi so: tihožitje, figura, portret, avtoportret, krajina, risanje po spominu/domišljiji.

Celoletni programi
7-10 let 11-14 let

Slikarske delavnice namenjene otrokom od 10. leta dalje so zastavljene kot dejavnost, ki ne vpliva le na otrokov razvoj kreativnega razmišljanja in likovnega izražanja, temveč spodbuja tudi njegovo samozavest ter socialno interakcijo preko likovnega ustvarjanja.

Otroci bodo spoznali raznovrstne risarske in slikarske tehnike, preko katerih bodo ustvarjali različne motive. Nekateri izpostavljeni motivi so: tihožitje, figura, portret, avtoportret, krajina, risanje po spominu/domišljiji.

 

Otrokova predstava okolice in realnega okolja se skozi starostna obdobja spreminjata. V starosti nad 10 let se njihova želja po risanju realnega krepi. Soočijo se z izzivom ustvarjanja iluzije prostora, figure se počasi pričnejo prekrivati, oddaljeni predmeti zmanjševati in detajli bledeti. Na tej stopnji jim vsaka nova informacija odpre nov svet in nov pogled nanj, ki ga v tečajih Pionirskega doma podkrepimo tudi z likovno teoretskim znanjem. Poleg gradnje prostora in prostorskih zakonitosti bomo tekom leta podrobneje obravnavali tudi kompozicijska načela, razmerja in proporce ter tematike povezane z barvo in kontrasti. Delo z otrokom je individualizirano v skupini, prilagojeno glede na otrokove interese, želje, ter risarsko oz.

slikarsko predznanje. Pedagoginja s svojimi izkušnjami in likovno-teoretskimi znanji osmišlja in usmerja otrokovo ustvarjanje v tej meri, da ne posega v njegovo kreativnost, temveč ga spodbuja k rasti in napredku.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem