VIZUALNA UMETNOST : Likovne delavnice za osebe s posebnimi potrebami

Ničesar še niste dodali med Prijave.

V Pionirskem domu pripravljamo izvedbo različnih kulturno-umetniških delavnic z mladimi s posebnimi potrebami in njihovimi mentorji.

Celoletni programi
11+

Pionirski dom s svojim strokovnim pedagoškim znanjem vstopa v ustvarjalni prostor, ki omogoča soustvarjanje in bogatitev pedagoških praks in pristopov k nadgradnji izkustvenih in doživljajskih izkušenj mladih z motnjami v duševnem razvoju – Downovim sindromom, slepih in slabovidnih ter gluhih in naglušnih.

Delavnice omogočajo vsebinsko raznolikost, saj bi ustvarjalnost raziskovali skozi paleto umetniških zvrsti in tako omogočili raziskovanje znotraj likovnih, glasbenih, improvizacijskih ter gibalnih zvrsti.

 

Poudariti želimo, da obstajajo bistvene razlike med izobraževanjem, pri katerem posameznik osvaja snov predvsem z razumom in spominom in pedagoškim pristopom k umetnosti, kjer je vsaj v enaki meri kot razum in spomin soudeležen celotni posameznikov doživljajski in domišljijski svet. Pri takšnem pedagoškem pristopu k umetnosti, kot jo gojimo in izvajamo v Pionirskem domu, posameznik ne sprejema “snovi” kot natančno določene in za vse enake, ampak jo osvaja tako, da dano “nalogo” oblikuje s svojim  osebnim odnosom, torej na svoj, njemu poznan način.

Poleg nadvse pomembnega izkustvenega cilja udeležencev programa, ki krepi posameznikove veščine ter osebnostni razvoj, projekt nedvomno krepi izmenjavo pedagoških praks in pristopov, k cilju vzpostavitve metodike dela, ki bo kombinacija, prepletanje in obogatitev pedagoškega dela pedagogov obeh področij dela.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem