VIZUALNA UMETNOST : Kiparske delavnice za odrasle

Ničesar še niste dodali med Prijave.

Udeleženci spoznavajo osnovne principe oblikovanja v glini. Z urjenjem spretnosti in opazovanja izdelajo portret, figuro ali drugačno izvirno skulpturo. V nadaljevanju spoznajo tudi druge kiparske materiale in tehnike.

Celoletni programi
15 + 18 +

V programu celoletnih delavnic tečajniki ustvarjajo po naslednjih postopkih:

Začetni tečaj I
Začetni tečaj kiparstva je namenjen vsem, ki se prvič srečajo z glino. Delavnice temeljijo na opazovanju sveta okoli nas, ter prenašanju opazovanih podob v glino. Udeleženci se bodo preizkusili v oblikovanju po modelu, postopoma od enostavnih do bolj kompleksnih oblik (jajce, stilizirana glava, mavčni portret, živi portret, človeška figura), ter se spoznali z osnovnimi principi oblikovanja v glini ter tehničnimi postopki obdelave gline, kot je dolbenje, sestavljanje ter različnimi keramičnimi tehnikami - patiniranje, engobiranje, glaziranje,...

Nadaljevalni tečaj II
Nadaljevalni tečaj je namenjen bolj veščim udeležencem ki so že osvojili oblikovanje po modelu, ter imajo poleg želje modeliranja po modelu, tudi željo po razvijanju lastne ustvarjalnosti. Udeleženci tečaja se bodo spoznali z različnimi kiparskimi tehnikami in materiali, kot so železo, les, mavec ter z zanimivimi nalogami in izzivi, ki spodbujajo krativnost, likovno mišljene ter spodbujajo lastno likovno izražanje.

Program se izvaja individualno, prilagojen vsakemu posamezniku ter njegovi stopnji znanja.

 

 

Kiparske delavnice za odrasle potekajo v prostorih Pionirskega doma na Komenskega 9.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem