S Pionirskim festivalom smo vstopili v novo šolsko leto

11.09.2018

Pionirski dom – Center za kulturo mladih v letošnjem letu obeležuje svojo 55 obletnico delovanja. Novo kreativno šolsko leto smo tudi letos začeli s Pionirskim festivalom, ki je obeleževal naš rojstni dan in se vsebinsko povezal tudi s tematskim letom kulturne dediščine. Dogodek je povezal naše dejavnosti s področja kulture in učenja jezikov.

 

V petek, 7. septembra, smo s himno Pionirskega doma in delavnicami v katerih se je skozi kulturno-umetniške dejavnosti, bogatost jezika in glasbe odslikavala kulturna dediščina, razveseljevali obiskovalce v Festivalni dvorani, ob 21. uri pa smo odprli tudi sezono družabnih plesov.

 

Na delavnicah Pionirskega festivala smo ustvarjali panjske končnice in jih opremili s podobami in pregovori, izdelovali (lectova) srca, igrali na Orffove inštrumente in se preizkušali na drugih ustvarjalnih delavnicah.
Uživali smo tudi na pravljičnem popotovanju S pravljico okrog sveta, pisluhnili koncertu Marka Hatlaka in odkrivali Plečnikovo arhitekturo skozi raziskovalne delavnice.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem