Otvoritev razstave Robertine Šebjanič

Razstava je uvod v festival Pionirskega doma Hokus Pokus.

27.12.2017

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Aurelia 1+Hz / proto viva sonification, 8. 1. 2018 ob 19.00, v Malo dvorano Pionirskega doma.

Robertina Šebjanič in Slavko Glamočanin

Aurelia 1+Hz / proto viva sonification,

audio - vizualni performance z živim sistemom

 

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Aurelia 1+Hz / proto viva sonification, 8. 1. 2018 ob 19.00, v Malo dvorano Pionirskega doma. Razstava je uvod v festival Pionirskega doma Hokus pokus.

 

Umetniška praksa Robertine Šebjanič je presečišče znanosti, umetnosti in različnih tehnologij, s katerimi bodisi gradi svoja umetniška dela ali pa s pomočjo le-teh ustvarja nove oziroma dodeluje svoje projekte v sodelovanju z znanstveniki ter programerji kot je sodelovanje nje in Slavka Glamočanina.

V Mali dvorani Pionirskega doma umetnica predstavlja projekt Aurelia 1+Hz / proto viva sonification (2015). Projekt raziskuje fenomene medvrstnega komuniciranja, sonifikacije okolja in podvodne akustike / bioakustike. Meduze v svetovnih oceanih in morjih pulzirajo že več kot 500 milijonov let. Danes, v času izjemnih okoljskih sprememb, njihovo število strmo narašča. Zdi se, da so klobučnjaki eden redkih organizmov, ki so povsem prilagojeni za bivanje v dobi Antropocena.

 

V letu 2016 je bil projekt Aurelia 1+Hz / proto viva sonification nagrajen s posebno omembo - Honorary Mention @Prix Ars Electronica 2016 Interactive Art+.

 

Produkcija in zahvale:
Aurelia 1+Hz / proto viva sonification,
instalacija z živim sistemom

umetnica: Robertina Šebjanič,
tehnična podpora: Slavko  Glamočanin

produkcija:
DécaLab and Le Cube – Centre de création numérique, 2015

 

 

Posebna zahvala:

Akvarium Pula, Galerija Kapelica, Cubic Aquarium Systems, Natacha Seignolles, Annick Bureaud, Portizmir #3 - Deep blue, Saša Nabergoj

 

 

Razstava bo odprta od ponedeljka, 8. 1. (otvoritev ob 19.00) do petka, 12. 1. 2018  do 19. ure v Mali dvorani PD.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem