Mlado gledališče v gibanju: Modul 2

Pionirski dom v okviru projekta Mlado gledališče v gibanju pripravlja strokovni modul za profesionalce in strokovnjake iz področja ustvarjalnega giba, sodobnega plesa in impro gledališča.

07.01.2020

 

MLADO GLEDALIŠČE V GIBANJU – STROKOVNI MODUL 2

 

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih smo kot nosilni partner ponovno uspešno zakorakali v nov evropski projekt Mlado gledališče v gibanju/Young Theatre on the Move, ki je sofinanciran s strani programa Ustvarjalna Evropa. Projekt je nadaljevanje in hkrati vsebinska nadgradnja uspešnega mednarodnega projekta Mlado gledališče/Young Theatre.

 

Mlado gledališče v gibanju je rezultat spoznanj pilotnega projekta, da je prav telesna izraznost tista, ki potrebuje več pozornosti in poudarka, saj je primanjkuje na vseh področjih življenja in izobraževanja mladih. V ta namen skozi projekt združujemo dve umetniški obliki, gledališko improvizacijo ter sodobni ples. Obe spodbujata ustvarjalnost, svobodo izražanja in aktivno sodelovanje vseh udeleženih.

 

Modul je namenjen strokovnjakom, samozaposlenim v kulturi, zaposlenih v institucijah ter zaposlenim, ki se ukvarjajo z mladimi občinstvi ter tistim, ki delujejo na področju ustvarjalnega giba, sodobnega plesa in impro gledališča. Vse posameznike, ki aktivno sooblikujejo pedagoški in kulturno-umetniški uprizoritveni program za mlada občinstva, vabimo, da se nam pridružite na strokovnem modulu 2, ker si pri oblikovanju programa za mlada občinstva želimo vključiti vaša znanja, izkušnje in ideje.

 

Strokovni modul 2 bo potekal v soboto, 18. januarja 2020, v času od 10.00 do 18.00 v Pionirskem domu, na Vilharjevi cesti 11, v Ljubljani.

 

Srečanje bodo vodile pedagoginje s področja plesa in gledališke improvizacije:

  • Katja Kušar - koreografinja, pedagoginja in plesalka
  • Staša Prah – dramaturginja, improvizatorka in dolgoletna predsednica strokovne žirije OFGS
  • Ana Romih – koreografinja, pedagoginja in plesalka
  • Urša Strehar Benčina – antropologinja, gledališka pedagoginja in ošiljena mojstrica improvizacijskega gledališča.

 

Program:

 

9.30 – 10.00 Prihod

10.00 - 10.30 O projektu Mlado gledališče v gibanju

10.30 – 12.00 Predstavitev udeležencev, pogled na razvoj mladega občinstva

12.00 – 13.30 Predstavitev pedagoškega programa ''ustvarjalni gib''

13.30 – 14.30 Kosilo

14.30 – 17.00 Aktivno preizkušanje pedagoškega programa ''ustvarjalni gib''

17.00 – 18.00 Zaključek

 

Prijavo na strokovni posvet potrdite na e-pošto: tajnistvo@pionirski-dom.si (Karmen Ručigaj) do torka, 14. januarja 2020. Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest.

 

Za dodatne informacije lahko pokličete Uršo Strehar Benčina na tel.: 040 480 323 ali e-pošta: ursa.sb@pionirski-dom.si

 

 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem