Festivalnice - glasba za otroke

Koncertni cikel obsega nastope kvalitetenih glasbenih skupin iz različnih obdobij glasbene zgodovine ter različnih glasbenih zvrsti.

Pionirski dom - Center za kulturo mladih
19.08.2016

Festivalnice Pionirskega doma ponujajo posebno doživetje in glasbeno matinejo, ki tudi z nastopajočimi skupinami glasbo želijo približati mladostnikom.

 

 

 

20. januar 2019, 17.00, Pionirski dom na Komenskega 9

 

KOSTANJEV SEKSTET:

Kostanjev sekstet sestavljajo Jaka Ahačevčič na tenor in sopran saksofonu, Uroš Sever na krilnem rogu, Boštjan Franetič in Dennis Lampret na kitarah ter Vanja Dizdarević na kontrabasu in Pavel Čebašek na bobnih. Skupina vrsto let ustvarja avtorsko glasbo v pretežno jazzovski maniri. Poleg nagnjenosti k neobičajnim ritmom jih druži tudi skupno muziciranje na obrežju Ljubljanice, kjer so se utrdili kot skupina. Reden termin so imeli nekaj časa pod kostanjevim drevoredom, zato se je ta odločil in jim nadel svoje ime.  

 

 

 

21. april 2019, 17.00, Pionirski dom na Komenskega 9

 

DUO ARITMIJA:

Zasedbo Aritmija sta leta 2002 ustanovila kitarista Tilen Stepišnik in Šemsudin Džopa – Dino. Že ime skupine aludira na lihe ritme, ki so zelo značilni za širše področje Balkana. Zvrst glasbe, ki nam jo pričarata njuni kitari,  bi lahko opisali kot "world music", saj je fuzija različnih stilov, najbolj pa se naslanja na melodiko in ritmiko etno balkanskega izročila, z načinom ritmiziranja pa vpletata tudi flamenko glasbo, čutiti pa je tudi elemente jazz in rock glasbe.

 

 

 

Vstopnice bodo na prodaj preko sistema Moje karte in uro pred začetkom na blagajni.

 

Vstopnina:

- otroci od 3. leta dalje 3 €

- odrasli 6 €

- tečajniki PD z izkaznico prost vstop
(prosimo, da udeležbo predhodno potrdite na e-naslov: tajnistvo@pionirski-dom.si).

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem