Zaključna prireditev 16. OFGS

S slavnostno prireditvijo v Festivalni dvorani Pionirskega doma, so bila v nedeljo, 15. aprila 2018 podeljena priznanja, nagrade in Sanjki najboljšim predstavam in posameznikom.

Otroški festival gledaliških sanj, ki ga organizira Pionirski dom – Center za kulturo mladih, postaja iz leta v leto gledališko bogatejši, obsežnejši in jezikovno bolj raznolik. Za to gre vsekakor zahvala vsem dramskim skupinam in njihovim mentorjem, ki na svojih šolah vzpodbujajo in krepijo odrsko umetnost ter s tem prispevajo k splošni kulturni rasti mladostnikov. Festival tako tudi letos sledi svojemu vodilu, da številnim mladim omogoči zaživeti svoje sanje po igri in predstavitvi v soju reflektorjev in pred številnimi mladimi gledalci.

 

16. Otroški festival gledaliških sanj nam je vsem ljubiteljem odrske umetnosti postregel s kopico novih, svežih in zanimivih gledaliških uprizoritev. Letos se je s svojimi kreativnimi umetniškimi stvaritvami predstavilo 45 različnih gledaliških skupin.

Zmagovalci so prav vsi nastopajoči, saj je osnovni namen našega festivala mladostnikom omogočiti enkratno gledališko doživetje in občutenje pravega in pristnega gledališkega duha. V nedeljo, 15. aprila 2018 smo na zaključni prireditvi v Festivalni dvorani vsem nastopajočim in njihovim mentorjem podelili priznanja in nagradili najboljše in najbolj perspektivne skupine in posameznike.

 

Nagrade so podeljevali priznani in poznani gledališki in kulturni ustvarjalci:
Staša Bračič, Klemen Janežič, Nina Pertot Weis, Urša Strehar Benčina ter nekdanja člana gledališkega studia Pionirskega doma Voranc Boh ter Tadej Pišek.

 

Malce treme, želja po ustvarjanju, vztrajnost in žar v otroških očeh so recept za prave mlade gledališke skupine, ki soustvarjajo naš Otroški festival gledaliških sanj.

 

Posebno nagrado Otroškega festivala gledaliških sanj za 15. letno sodelovanje na festivalu sta iz rok direktorice Pionirskega doma Viktorije Potočnik prejeli:
Ema Hribovšek in Sara Ančnik, OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja.

 

Seznam najbolj obetavnih igralcev letošnjega festivala najdete TUKAJ
 

Pohvala in zahvala gre vsem mentorjem in mentoricam, ki z otroki delate skrbno, z veliko mero posluha in z občutkom za mlade. S svojim delom skrbite  njihov razvoj ter jim omogočate nepozabno življenjsko izkušnjo.

 

Nagrade za najboljše mentorsko delo so letos prejeli:

- Andreja Stare (Igralska šola POTica)
- Franci Kotnik (OŠ Neznanih talcev Dravograd)
- Jana Kovač (OŠ Staneta Žagarja Kranj)

 

Posebna nagrada žirije za gibalni izraz je pripadla:

- Igralska šola POTica, skupina POTica 1, s predstavo Koze, pod mentorstvom Andreje Stare

 

Sanjko za najboljša scena, kostum, glasbo:

- OŠ Dutovlje, Lutkovna skupina, s predstavo Deklica v Vilenici, pod mentorstvom Mirande Rudež

 

Sanjko za najbolj izvirno predstavo:

- OŠ Staneta Žagarja Kranj, Žagarčki, s predstavo V knjižnici, pod mentorstvom Jane Kovač

 

Sanjko za najboljšo  predstavo I. in II. triade:

- OŠ Neznanih talcev Dravograd, gledališki krožek, s predstavo Ta moj zaboj, pod mentorstvom Francija Kotnika

 

Sanjko za najboljšo predstavo III. triade:

- Igralska šola POTica – društvo APéL, POTica 2, s predstavo Okrog sveta, pod mentorstvom Andreje Stare

 

 

V prijetnem vzdušju in veliko gledališke ustvarjalnosti vstopamo v priprave že 17. Otroškega festivala gledaliških sanj!

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem