razstava: Japonski odmev

Vabljeni na ogled razstave tečajnic kiparstva in slikarstva v Kulturni dom Kočevje.

Kdaj in kje
marec 2019
SOB 16 MAR
16. 03. 2019 OB 10:00 Odprtje razstave: Japonski odmevi Kulturni center Kočevje

Vsako likovno delo bi lahko v vsakdanjem življenju uvideli kot odmev. Odmev časa, prostora, idej, izkušenj, odmev situacij, ki nas vizualno lahko v vsakdanjem življenju presenetijo in zapeljejo v kreativno razmišljanje. Japonci krojijo svojo kulturo na zenu in predvsem na zenovskem niču. To je praznina, katero vsak ustvarjalec vedno zapolnjuje in izničuje, zatorej jo lahko enačimo tudi z odmevom. 

Likovno delo odmeva na več nivojih. Prvi odmev se zgodi v ustvarjalcu, ko se loti nove likovne izkušnje v materialu. Drugi se zgodi, ko se likovno delo zaključi in ga ustvarjalec primerja s prvimi odmevi, ki so se mu prepletali v mislih ob začetku ustvarjanja. In morda najbolj zanimiv odmev zazvoni tedaj, ko se likovno delo sooči z gledalcem in javnostjo. Takrat umetnostno delo zaživi, je videno in zadoni. Ima odmev v prostoru in odmeva v mislih drugih.

 

Vljudno vabljeni na odprtje razstave v soboto, 16. marca 2019, ob 10. uri v prostore Kulturnega centra Kočevje.

 

Razstavljena dela so nastala v ateljejih Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih v Ljubljani, v letu 2018 in 2019.

 

RAZSTAVLJAJO: Vera Apih, Ivica Bizjak, Lidija Drobež, Lidija Globevnik, Manca Gosenca, Tatjana Jamnik, Dušanka Kuhl, Anita Kristan, Cvetka Logar, Lea Osolnik, Viktorija Potočnik, Jože Vižintin, Vlasta Žagar

 

MENTOR: Boris Beja

 

ČAS TRAJANJA RAZSTAVE: 16. 3. – 22. 3. 2019

 

KJE: Kulturni center Kočevje

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem