Pustovanje v Festivalni dvorani 2023

Veliko pustno rajanje v Festivalni dvorani

Kdaj in kje
februar 2023
SOB 18 FEB
18. 02. 2023 OB 16:00 Pustovanje v Festivalni dvorani 2023 Festivalna dvorana
NED 19 FEB
19. 02. 2023 OB 16:00 Pustovanje v Festivalni dvorani 2023 Festivalna dvorana

V soboto 18. in v nedeljo 19. februarja se bo Festivalna dvorana, med 16. in 20. uro, spremenila v deželo pravljičnih junakov.

 

Pustovanje velja za enega izmed najstarejših običajev in izvira še iz predkrščanskih časov. Stara ljudstva so ob tej priložnosti prirejala obrede in na ta način poskušala pregnati zimo, lakoto ter zle duhove, saj so si prizadevala priklicati pomlad in preporod narave. Prvi zapisi o pustu na slovenskem segajo v 17. stoletje, ko so se našemili otroci, sicer pa so pustni običaji stari več kot sto let. Zagotovo so najbolj prepoznavni Kurenti, ki se ponašajo  z uvrstitvijo na sloviti Unescov seznam nesnovne dediščine, izpostaviti velja tudi cerkniško povorko, cerkljanske laufarje in škoromate.

 

Pust je danes dan za norčije, zabavo, dobro hrano in obilico pustnih krofov. Vse to in še več je tradicionalno pustovanje v Festivalni dvorani. Plesalke iz Plesne šole Ritem bodo poskrbele, da se bodo otroci naučili novih plesnih korakov, glasbenik in režiser Urh Mlakar za animacijo, izkušene vizažistke za pustne poslikave, otroci se bodo lahko udeležili tudi delavnic in se po plesnem rajanju okrepčali s slastnimi krofi.

 

Krofov in dobre volje ne bo manjkalo, pa tudi plesa ter glasbe ne! Pridružite se nam na tradicionalnem pustovanju!

 

Cena vstopnice: 6 €

Brezplačno: za otroke do 1. leta starosti

 

Vstopnice bodo na voljo od 15. do 19.30. ure na blagajni Festivalne dvorane.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem