Poziv mladim umetnikom: LIBERTY in ZOOM

Pionirski dom – Center za kulturo mladih v evropskem projektu Liberty išče mlade umetnike za sodelovanje na tedenski filmski delavnici.

          

 

Pionirski dom že 14 let organizira Mednarodni filmski festival za otroke in mladostnike ZOOM. Na festival vsako leto prispe preko 900 filmov, ki jih ustvarjajo mladi iz celega sveta. Žirija podeli najboljšim filmske klape, festival pa obenem ponuja tudi okrogle mize, delavnice in druženje mladih, ki jih zanima film.

 

V letu 2021 bo festival povezan s projektom LIBERTY, v katerem je ena izmed dejavnosti tudi Liberty Outdoor Digital Arts. V tem področju bo poudarek na izmenjavi mednarodnih praks dela z mladimi na področju filma, vključevanju šibkejših in ogroženih skupin ter pridobivanju mladih umetnikov in širjenju njihove prepoznavnosti.

 

15. izvedba festivala ZOOM bo potekala februarja in marca 2021. V ta namen iščemo mlade umetnike do 30. leta starosti, ki delujejo na področju filma.

 

V okviru projekta iščemo izvajalce delavnic na tedenski filmski šoli.

Iščemo:

  • režiserje (2 osebi),
  • scenariste (2 osebi),
  • igralce (2 osebi).

 

Filmska šola bo potekala od 22. do 26. februarja 2021 v prostorih Pionirskega doma. Šola bo izvedena v sodelovanju s humanitarnimi organizacijami, ki skrbijo za begunce, azilante, migrante. Na ta način bomo mladim omogočili spoznati filmski jezik in posneti svoj film. Produkt tedenske šole bo filmski izdelek, ki bo predstavljen tekom festivala ZOOM.

 

KRITERIJI IZBORA

Vsi kandidati morajo:

  • biti do 1. septembra 2019 stari med 18 in 30 let,
  • prebivati v evropski državi (spodbujamo sodelovanje državljanov EU in državljanov, ki niso članice EU in priseljence s pravico delovanja v državi stalnega prebivališča),
  • imeti izkušnje za delo z otroki na delavnicah in pri vodenju delavnic preko spleta,
  • poslati dokazila o izkušnjah (CV, priporočilna pisma, portfolio, itd.),
  • prijavi priložiti tudi spremno pismo (največ pol strani) v katerem je opisano področje umetnosti, kjer delujejo in kaj jih zanima pri evropski umetniški izmenjavi.

 

Več informacij najdete v POZIVU ZA UMETNIKE.

 

Rok za prijavo: 1. junij 2021

 

 

Informacije o projektu LIBERTY najdete tukaj.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem