POLETNE POČITNIŠKE ŠOLE V PIONIRSKEM DOMU: DOKAZ, KAKO POMEMBEN JE PRISTEN STIK ZA USTVARJALNOST IN VEDOŽELJNOST OTROK

V Pionirskem domu so se v tem tednu začele poletne počitniške šole, ki že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce in zunanje aktivnosti. V Pionirskem domu bo v letošnjem letu potekalo kar 22 različnih počitniških šol. Otroci se bodo na njih učili tujih jezikov, veščin improvizacijskega gledališča, osnov robotike, kiparstva in slikanja. 

 

Direktorica Pionirskega doma Viktorija Potočnik pojasnjuje: “Pionirski dom je pred neprestanimi izzivi. Obdobje karantene je bilo polno preizpraševanj, tako za celoten kolektiv kot za naše tečajnike. Kako se odzvati na tišino hodnikov in učilnic … Kako naprej, ko se bodo tečajniki vrnili vanje? Kako učiti dejavnosti, za katere je nujna fizična bližina? Tišina hodnikov nas ni prestrašila, bili smo prepričani, da nas starši in otroci potrebujejo. Zato smo zanje pripravili pester program počitniških šol. Z njimi želimo otrokom povrniti občutek fizične bližine in skupnosti, ki smo ga med karanteno vsi izgubili. V Pionirskem domu smo si enotni: Naj ustvarjalnost in vedoželjnost živita tudi poleti.”

Ker tudi letos ne beležijo upada vpisov v poletne počitniške šole, ugotavljajo, da so starši široke palete ustvarjalnih vsebin veseli. 

“Poletne počitniške šole so ustvarjalni izziv za pedagoge in otroke. Na njih otroci spoznavajo vsebine in metodologijo tečajev Pionirskega doma. V teh čudnih časih pa smo se počitniških šol lotili tudi nekoliko drugače: z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov in z zavedanjem, da sta fizična bližina in druženje za otroke pomembnejša kot pouk preko ekrana.” dodaja Vesna Tripković, vodja kulture v Pionirskem domu. 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem