Poletne počitniške šole 2020

V času počitnic bodo lahko otroci ustvarjali na različnih šolah.

Kdaj in kje
junij 2020
PON 29 JUN
29. 06. 2020 OB 07:30
avgust 2020
PET 28 AVG
28. 08. 2020 OB 07:00 Poletne počitniške šole 2020

Počitniške šole v Pionirskem domu že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce, zunanje aktivnosti in skrivanje mobitelov pred pedagogi. Letošnje počitniške šole bodo potekale na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9.

Tuje jezike bomo spoznavali skozi umetnost in kulturo posameznih držav, počitniško dogajanje pa nam bodo s svojimi programi popestrili različni zavodi in društva. V enem terminu potekajo vzporedno štiri različne šole, število mest je omejeno. V želji, da čim več otrokom omogočimo obiskovanje naših počitniških šol, lahko posameznega otroka vključite v največ dve šoli.

Za prijavo otroka na počitniške šole izpolnite prijavnico, ki jo najdete spodaj med dokumenti.

V primeru posebnih zdravstvenih težav povezanih s prehrano (celiakija, alergije, intolerance…) morajo starši oziroma zakoniti zastopniki prijavnici predložiti zdravniško potrdilo.

 

NOVO!!! DELOVNI TEDEN ZA ODRASLE: https://www.pionirski-dom.si/novice/delovni-teden-za-odrasle-zgodbe-casa-in-okrasa-spomeniska-plastika-skozi-kontekst-in-prakso

 

Spodaj so navedeni termini julijskih in avgustovskih počitniških šol.

 

POZOR: Glede na letošnje obdobje epidemije koronavirusa si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.

 

Dnevni urnik:

7.30 – 9.00 varstvo otrok, družabne igre
9.00 – 9.30 zajtrk
9.30 – 12.30 program počitniške šole, 1. del
12.30 – 13.30 kosilo + odmor
13.30 – 15.00 program počitniške šole, 2. del
15.00 – 16.30 varstvo otrok, igre na prostem

Cena: 90,00 € / 5 dni

V ceno je všteto pedagoško vodenje, izvedba programa in trije obroki hrane (zajtrk, kosilo, malica). Projekt počitniških šol finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

 

Informacije in prijave:

Izpolnjeno prijavnico pošljite na e-naslov: tajnistvo@pionirski-dom.si, po faksu: 01/2348 220 ali po pošti na naslov: Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana.

Rezervacija mesta je zagotovljena s plačilom počitniškega varstva.
Po prejemu izpolnjene pogodbe in plačila boste na vaš e-naslov prejeli potrditev o rezervaciji mesta.

Dodatne informacije (vsak delavnik od 9. do 15. ure): 031 682 134 (Karmen Ručigaj)

 

TABELA JULIJSKIH POLETNIH ŠOL:

TABELA AVGUSTOVSKIH POLETNIH ŠOL:

 

TERMIN: 29. 6. – 3. 7. 2020

 

OD TRAVNIKA DO HERBARIJA V NEMŠČINI

Spoznavanje nemščine v družbi dišečih rož

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoga: Vera Forsthuber, Črt Zdešar

V letošnjem šolskem letu smo veliko časa preživeli v naravi. Zrak je čistejši, odkrivali smo lepote travnikov in parkov v domačih občinah. Na poletni šoli »Od travnika do herbarija v nemščini« bomo naše znanje nadgradili. Družili se bomo z naravo, nabirali travniške cvetlice, jih poimenovali po nemško in izdelali čisto svoj herbarij. Nabrane rože bomo tudi prešteli in se ob tem naučili še nemških številk, barv, izštevank ter zapeli kakšno nemško pesmico.

 

POLETNA ŠOLA ZNANSTVENE FANTASTIKE - ZASEDENO

Poletna znanstveno-fantastična laserska dogodivščina v angleščini

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagogi: Mojca Čampa, Mark Kovačič, Simon Atkins

Kaj imajo skupnega roboti, Neo, E.T., Harry in dinozavri? Se ti zdi, da ničesar? Na počitniški šoli bomo s pomočjo znanstveno-fantastičnih filmov spoznali, da temu ni tako. Testirali bomo delovanje laserjev, spoznavali svetlobo in svetlobne efekte, si ogledali, kakšne trike so uporabili pri snemanju filmov, ter tudi izdelali svojega robota in čarobno palico. Del ur bo potekal tudi v angleškem jeziku, kjer se bomo naučili znamenitih filmskih izjav, poimenovanja uporabljenih tehnologij in še veliko drugih zabavnih reči. May the Force be with you!

 

BALET: S ČOPIČEM IN PO FRANCOSKO - ZASEDENO

Poletna šola za vse ljubitelje baleta, slikanja in Francije

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Boris Beja, Jerneja Avsec

Si želiš postati baletka? Bi rad skakal tako visoko kot skačejo baletniki? Obožuješ Hrestača, čudovite plesne kostume in baletne copatke? Potem je poletna šola »O baletu s čopičem in po francosko« nalašč zate. Na njej se bomo spoznavanja baleta lotili nekoliko drugače. Spoznali bomo slikarje, ki so balerine radi upodabljali na svojih umetninah, in se učili o delih telesa, ki jih pri plesu najpogosteje uporabljamo. Ker je balet zelo domač v Franciji, bomo spoznali francosko besedišče za barve ter dele telesa in se naučili francoskega poimenovanja nekaterih pozicij in skokov.

 

LIKOVNA ČUDESA - ZASEDENO

Likovna poletna šola

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Iztok Amon, Rosalia Arnšek

Igra svetlobnih žarkov se bo ujela na papir, iz gline bodo pokukali portreti izbranih portretirancev, rimski tlaki in antični mozaiki bodo odmevali v kamnitem mozaiku, in likovna ideja bo postala matrica.

 

 

TERMIN: 6. 7. – 10. 7. 2020

 

ZNANSTVENO POPOTOVANJE OD ZEMLJE DO VESOLJA - ZASEDENO

Poletna znanstvena šola

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Vesna Tripković, Jasna Šebez

Si si kdaj želela opravljati poskuse? Si želiš postati znanstvenik? Te zanima človeško telo in vesolje? Hevreka! Poletna znanstvena šola je nekaj zate! Na njej bomo potovali po različnih znanstvenih področjih in izvedli številne poskuse. Izdelali bomo fosil, vulkan, model mišice, čisto pravo zobno pasto in čistilno napravo za vodo.

 

POLETNA ROCK AKADEMIJA - ZASEDENO

Poletna šola za kitariste in pevce

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoga: Andrej Pekarovič, Eva Moškon

Že vsaj dve leti igraš kitaro? Rada poješ? Pridruži se Poletni rock akademiji. Na njej boš z Evo Moškon in Andrejem Pekarovičem spoznavala skrivnosti pop rock glasbe. Urili se bomo v preigravanju akordov, harmonizaciji, pevski tehniki in tehniki dihanja. Skupaj pa se bomo pripravili (res je, imeli bomo tudi čisto pravo tonsko vajo!) tudi na zaključni koncert.

 

BARVITI SVETOVI - ZASEDENO

Likovna poletna šola

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Iztok Amon, Rosalia Arnšek

Udeleženci likovne šole bodo risali po prostoru s svetlobnimi žarki, modelirali figure v gibanju, sestavljali mozaik po rimskih vzorih, ustvarili matrice in raziskovali 1001 možnosti odtisov.

 

ZGODBE NA TISOČ IN EN NAČIN - ZASEDENO

Poletna počitniška šola angleškega jezika in gledališča

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Urša Strehar Benčina, Simon Atkins

Te zanima gledališče? Imaš rad angleščino? Bi se rada znebila treme? Obožuješ pravljice in pripovedke? Potem je poletna šola »Povej mi zgodbo na tisoč in en način« kot nalašč zate. Na njej boš ljudske zgodbe, mite in legende povedala na drugačen, svoj način. Dopoldneve bomo namreč preživljali ob gledaliških vajah v angleškem jeziku, različnih igrah in vajah.

 

TERMIN: 13. 7. – 17. 7. 2020

 

POLETNO DRUŽENJE S PASJIM MOŽEM, ASTERIXOM, ARIOLOM IN ZVERJASCEM - ZASEDENO

Poletna šola za knjižne molje in vse, ki bodo to še postali

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Mojca Čampa, Jerneja Avsec

Knjige so naše zaveznice. V njih lahko spoznamo najrazličnejše prijatelje: Pasjega moža, Asterixa, Ariola, Zverjasca in Zverjaščka. Na poletni počitniški šoli jih bomo spoznali še bolje. Zmešali in spili bomo napoj, v katerega je padel Obelix, pripravili lutkovno predstavo z Ariolom, Ramonom in Petunjo ter se igrali s sencami in reševali kvize.

 

READY, STEADY, GO: TELOVADIMO PO ANGLEŠKO!

Poletna šola športa po angleško

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoga: Tamara Fabjančič, Dejan Bratina

Na poletni šoli bomo migali s telesom in možgani! Sestavili bomo poligon za Igre brez meja, preizkusili se bomo kot ustvarjalci lastnih športnih pripomočkov, prelevili pa se bomo tudi v športne novinarje. Vsak dan bomo naše izkušnje prelili v kratke angleške članke.

 

ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA - ZASEDENO

Poletna šola filmske animacije za najmlajše

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagogi društva SLON

Rad gledaš animirane filme? Ti zaupamo skrivnost? Na poletni šoli animiranega filma lahko ustvariš čisto svoj animirani film. Kako? Izmisliš si zgodbo, pripraviš skice likov in scenografije, izdelaš zgodboris, osvojiš tehnike animacije in posnameš zvok. Ob vsem tem pa se zelo zabavaš in razvijaš svojo domišljijo.

 

POLETNA ŠOLA SINHRONIZACIJE

Starostna omejitev: 9 - 12 let

Mentorja: Srđan Milovanović in Teja Bitenc

Program je namenjen vsem, ki jih zanima sinhronizacija animiranih filmov in odkrivanje zmogljivosti lastnega glasu. Na delavnici bodo udeleženci na začetku odkrivali, kaj vse zmore človeški govorni aparat in se spoznali s tehnologijo snemanja glasu ter  montiranja posnetkov na video gradivo. Nato bodo sestavili svojo zgodbo in jo izdelali v želeni preprosti vizualni tehniki (ilustracija, lutke, figurice iz plastelina ipd.). Vizualno gradivo bomo posneli, zatem pa bo v računalniškem programu vsak udeleženec posnel sinhronizacijo lastne zgodbe.

Končne izdelke bomo predvajali na zaključni prireditvi in si pravično razdelili oskarje.

 

TERMIN: 20. 7. – 24. 7. 2020

 

ŽIVALSKI POTEP - ZASEDENO

Poletna šola gledališča in angleškega jezika za najmlajše

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Urša Strehar Benčina in Tamara Fabjančič

Dobrodošli na planet Zemlja! Vsepovsod, pa naj bo to v globočinah oceana, najbolj zaraščenih džunglah, prostranih širjavah puščav, na najvišjih gorah in v najglobljih jamah, najdemo mnoge rastline in živali, ki se na različne načine prilagajajo na okolje, v katerem živijo. Na poletni počitniški šoli se bomo tako vsak dan podali v nov mali »svet«, ki pa ga bomo spoznavali predvsem iz živalske perspektive. Udeleženci bodo pridobivali angleško besedišče, se urili v sproščeni komunikaciji – tako v angleškem kot slovenskem jeziku, se vživljali v različne vloge ter usvojili tudi osnovne veščine odrskega nastopanja. Mladi ustvarjalci se bodo namreč preizkušali v različnih živalskih vlogah, poustvarjali živalske vsakdane, razmišljali o potrebah in perspektivah drugih in skupaj gradili nove zgodbe, ki bodo vključevale tudi razmislek o vseh drugih živih bitjih, s katerimi si delimo ta svet. ROAR!

 

ZAPOJ IN ZAPLEŠI PO ŠPANSKO

Poletna šola za vse, ki radi plešete, pojete in se učite novih stvari

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Eva Moškon, Tadeja Vovk

Ali bi se rad naučil novih španskih besed? Rada poješ in plešeš? Potem je španska glasbena poletna šola nalašč zate. Na njej se bomo zazibali v ritmih salse, bachate in reggaetona. Pevsko se bomo ogreli in se sprehodili po španski frigijski lestvici. Prevedli bomo nekaj besedil španske moderne glasbe in kakšno popevko tudi zapeli.

 

LONČARSTVO IN DRUGE ROČNE OBRTI - ZASEDENO

Poletna šola lončarstva in drugih ročnih obrti

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoginji: Eva Jeraj, Tjaša Travižan

Si že kdaj sedel za lončarskim vretenom? Že veš, kaj je Lectovo srce? V tednu počitniške šole lončarstva in domačih obrti bomo spoznali delček bogate slovenske tradicije ročnih obrti. Ustvarjali bomo s tradicionalnimi materiali ter tkali, slikali in oblikovali glino na lončarskem vretenu. Izdelke si bodo lahko udeleženke in udeleženci poletne šole odnesli domov.

 

ŠOLA EKPERIMENTIRANJA - ZASEDENO

Starost otrok:  9 - 12 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoginji: Vesna Tripković, Mojca Čampa

Šola eksperimentiranja je namenjena predvsem tistim, ki jim klasična razlaga pojavov in delovanja iz knjig ni dovolj, ampak želite stvari preizkusiti tudi sami! Spoznavali se bomo z različnimi električnimi napravami, preizkušali delovanje magnetizma, izločali DNK, hkrati pa se seznanjali z okoljem in njegovo onesnaženostjo. Izdelali bomo svojo vremensko postajo in LED lučko, reciklirali različne materiale ter tudi mikroskopirali in klonirali!

 

TERMIN: 10. 8. – 14. 8. 2020

 

USTVARJAJMO S TEKSTILOM - ZASEDENO

Poletna šola kreativnega tekstla

Starost otrok: 7 - 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoginji: Eva Jeraj, Živa Čuk                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

 

Ste vedeli, da se tudi z nitjo lahko riše? Da z vozli lahko ustvarjamo umetnost? Kaj pa, da za tkanje lahko uporabimo kar drevesne veje? Poletna šola kreativnega tekstila ponuja pester izbor delavnic in kreativnih izzivov, ki se na takšen ali drugačen način povezujejo s tekstilom. Teden bomo pričeli v znamenju barv in vzorcev. Iz raznovrstnih pripomočkov in materialov bomo ustvarili štampiljke in šablone, ki jih bodo otroci z barvami za tekstil potiskali po kosih blaga. Pisane kose tekstila, bomo v naslednjih dneh nato uporabili za ustvarjanje uporabnih in dekorativnih izdelkov. Spoznali bomo tehnike prostoročnega šivanja, tkanja in vezenja, ter makrame tehniko vozlanja vrvi. Za delo bomo uporabljali raznolike materiale, med drugim tudi tiste, ki jih najdemo v gozdu. Teden bo pisan in ustvarjalno naravnan. Počitniška šola je primerna za vse kreativne mlade, ki bi se radi preizkusili v nečem novem.

 

OD PANTOMIME IN VOŽNJE Z MONOCIKLOM DO OSNOV KLOVNSKEGA GLEDALIŠČA IN IGRE - ZASEDENO

Cirkuška poletna šola

Starost otrok: 6 - 9 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoga: Ravil in Natalija Sultanov

Vsi, ki imate radi cirkus in gledališče  pridružite se nam v cirkuško – gledališki šoli, kjer  se bomo najprej naučili osnov žongliranja, akrobatike, pantomime, vožnje z monociklom, hoje po žogi, hoduljah , vrvi, osnov  klovnskega  gledališča in igre. Ko bomo  vse to osvojili,  pa bomo skupaj raziskovali  nove, drugačne  možnosti   in iskali nove  gledališke forme, ki odpirajo pot domišljiji in spodbujajo vašo ustvarjalnost.  Dobrodošli vsi, ki ste že malo glasbeniki, plesalci, igralci, pevci, akrobati  in pa seveda tudi tisti,  ki še  niste ničesar od naštetega poskusili.  Zabavno in predvsem razgibano in razigrano bo!

 

TERMIN: 17. 8. – 21. 8. 2020

 

PLESATI PRAVLJICO

Poletna plesna šola

Starost otrok: 6 - 9 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginja: Saša Lončar

Poletna plesna šola bo povezala tri dejavnosti, ki krepijo našo domišljijo: pripovedovanje, gledališko igro in ples.

Na poletni šoli se bomo namreč podali v čudovit svet pravljic, obstoječih in izmišljenih, ki jih bomo preko različnih procesov raziskali, oblikovali in na svojstven način pripovedovali.

Naša pravljica bo rodila nove junake, s katerimi se bomo podali na  čudežne poti, s čarobnimi izzivi v danem trenutku.

V 5 dnevnem procesu, se bomo srečali s svojimi gibalnimi sposobnostmi, ne glede na plesna predznanja, saj bo naše izhodišče primaren gib. Poleg ozaveščenosti lastnih gibalnih sposobnosti, se bomo srečali z oglaševanjem v skupino, ki je bistvenega pomena za kvalitetno razvijanje ustvarjalnosti. V pomoč za nastanek čudovitega bomo uporabili tudi likovne, govorne, pevske in marsikatere spretnosti, ki jih imamo v sebi. 

 

ROBOTIKA S TEHNOVEDOM - ZASEDENO

Poletna šola robotike
Starost otrok: 7 – 11 let
Lokacija: Komenskega 9
Pedagogi: ekipa malega TehnoVeda

V poletni šoli bomo skozi otroška čutila približali svet naravoslovja in tehnike ter predstavili robotiko na zanimiv in otrokom primeren način. Preizkušali se bomo na področju elektrike in se igrali z igrami programiranja. Vstopili bomo v svet robotike in z uporabnim znanjem preizkusili vrhunske igrače ter spoznali poklice, ki tovrstna znanja potrebujejo. Ob koncu tedna nas čaka mini tekmovanje, kjer bomo preizkusili pridobljena znanja.

 

TERMIN: 24. 8. – 28. 8. 2020

 

SKRIVNOSTNA UMETNOST MAJEV, AZTEKOV IN INKOV - ZASEDENO

Poletna šola likovne umetnosti

Starost: 6 - 9 let

Lokacija : Vilharjeva 11

Pedagoginja: Eva Jeraj

Tisočere skrivnosti in zgodbe ameriških staroselcev nas bodo osupnile!

Njihove običaje in simbole bomo poustvarili in skupaj raziskali likovne umetnosti starih Indijancev. Stopili bomo v majevske templje, ustvarjali prelep azteški nakit in spoznali ulice inkovskega mesta Machu Picchu. V tednu počitniške šole bomo poslušali zgodbe in legende, ter na podlagi njih risali, slikali, ustvarjali mozaike in tkali kot staroselci!

 

NAJDI SVOJ GLAS - ZASEDENO

Poletna šola sinhronizacije

Starost otrok: 7 - 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagog: Srđan Milovanović

Program je namenjen vsem, ki jih zanima sinhronizacija animiranih filmov in odkrivanje zmogljivosti lastnega glasu. Na delavnici bodo udeleženci na začetku odkrivali, kaj vse zmore človeški govorni aparat in se spoznali s tehnologijo snemanja glasu ter  montiranja posnetkov na video gradivo. Nato bodo sestavili svojo zgodbo in jo izdelali v želeni preprosti vizualni tehniki (ilustracija, lutke, figurice iz plastelina ipd.). Vizualno gradivo bomo posneli, zatem pa bo v računalniškem programu vsak udeleženec posnel sinhronizacijo lastne zgodbe.

Končne izdelke bomo predvajali na zaključni prireditvi in si pravično razdelili oskarje.

 

 

 

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem