Poletne počitniške šole 2020

V času počitnic bodo lahko otroci ustvarjali na različnih šolah.

18.05.2020
Kdaj in kje
junij 2020
PON 29 JUN
29.06.2020 OB 07:30 - DO 16:30

Počitniške šole v Pionirskem domu že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce, zunanje aktivnosti in skrivanje mobitelov pred pedagogi. Letošnje počitniške šole bodo potekale na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9.

Tuje jezike bomo spoznavali skozi umetnost in kulturo posameznih držav, počitniško dogajanje pa nam bodo s svojimi programi popestrili različni zavodi in društva. V enem terminu potekajo vzporedno štiri različne šole, število mest je omejeno. V želji, da čim več otrokom omogočimo obiskovanje naših počitniških šol, lahko posameznega otroka vključite v največ dve šoli.

Za prijavo otroka na počitniške šole izpolnite prijavnico, ki jo najdete spodaj med dokumenti.

V primeru posebnih zdravstvenih težav povezanih s prehrano (celiakija, alergije, intolerance…) morajo starši oziroma zakoniti zastopniki prijavnici predložiti zdravniško potrdilo.

 

Spodaj so navedeni termini julijskih počitniških šol. Termini in opisi avgustovskih šol še sledijo.

 

POZOR: Glede na letošnje obdobje epidemije koronavirusa si pridružujemo pravico do sprememb ali odpovedi terminov. Varstvo bomo organizirali v skladu z vsemi navodili in ukrepi vlade in ostalih pristojnih institucij. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.

 

Dnevni urnik:

7.30 – 9.00 varstvo otrok, družabne igre
9.00 – 9.30 zajtrk
9.30 – 12.30 program počitniške šole, 1. del
12.30 – 13.30 kosilo + odmor
13.30 – 15.00 program počitniške šole, 2. del
15.00 – 16.30 varstvo otrok, igre na prostem

Cena: 90,00 € / 5 dni

V ceno je všteto pedagoško vodenje, izvedba programa in trije obroki hrane (zajtrk, kosilo, malica). Projekt počitniških šol finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

 

Informacije in prijave:

Izpolnjeno prijavnico pošljite na e-naslov: tajnistvo@pionirski-dom.si, po faksu: 01/2348 220 ali po pošti na naslov: Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana.

Rezervacija mesta je zagotovljena s plačilom počitniškega varstva.
Po prejemu izpolnjene pogodbe in plačila boste na vaš e-naslov prejeli potrditev o rezervaciji mesta.

Dodatne informacije (vsak delavnik od 9. do 15. ure): 031 682 134 (Karmen Ručigaj)

 

TERMIN: 29. 6. – 3. 7. 2020

 

OD TRAVNIKA DO HERBARIJA V NEMŠČINI

Spoznavanje nemščine v družbi dišečih rož

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoga: Vera Forsthuber, Črt Zdešar

V letošnjem šolskem letu smo veliko časa preživeli v naravi. Zrak je čistejši, odkrivali smo lepote travnikov in parkov v domačih občinah. Na poletni šoli »Od travnika do herbarija v nemščini« bomo naše znanje nadgradili. Družili se bomo z naravo, nabirali travniške cvetlice, jih poimenovali po nemško in izdelali čisto svoj herbarij. Nabrane rože bomo tudi prešteli in se ob tem naučili še nemških številk, barv, izštevank ter zapeli kakšno nemško pesmico.

 

POLETNA ŠOLA ZNANSTVENE FANTASTIKE - ZASEDENO

Poletna znanstveno-fantastična laserska dogodivščina v angleščini

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagogi: Mojca Čampa, Mark Kovačič, Simon Atkins

Kaj imajo skupnega roboti, Neo, E.T., Harry in dinozavri? Se ti zdi, da ničesar? Na počitniški šoli bomo s pomočjo znanstveno-fantastičnih filmov spoznali, da temu ni tako. Testirali bomo delovanje laserjev, spoznavali svetlobo in svetlobne efekte, si ogledali, kakšne trike so uporabili pri snemanju filmov, ter tudi izdelali svojega robota in čarobno palico. Del ur bo potekal tudi v angleškem jeziku, kjer se bomo naučili znamenitih filmskih izjav, poimenovanja uporabljenih tehnologij in še veliko drugih zabavnih reči. May the Force be with you!

 

BALET: S ČOPIČEM IN PO FRANCOSKO

Poletna šola za vse ljubitelje baleta, slikanja in Francije

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Boris Beja, Jerneja Avsec

Si želiš postati baletka? Bi rad skakal tako visoko kot skačejo baletniki? Obožuješ Hrestača, čudovite plesne kostume in baletne copatke? Potem je poletna šola »O baletu s čopičem in po francosko« nalašč zate. Na njej se bomo spoznavanja baleta lotili nekoliko drugače. Spoznali bomo slikarje, ki so balerine radi upodabljali na svojih umetninah, in se učili o delih telesa, ki jih pri plesu najpogosteje uporabljamo. Ker je balet zelo domač v Franciji, bomo spoznali francosko besedišče za barve ter dele telesa in se naučili francoskega poimenovanja nekaterih pozicij in skokov.

 

LIKOVNA ČUDESA

Likovna poletna šola

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Iztok Amon, Rosalia Arnšek

Igra svetlobnih žarkov se bo ujela na papir, iz gline bodo pokukali portreti izbranih portretirancev, rimski tlaki in antični mozaiki bodo odmevali v kamnitem mozaiku, in likovna ideja bo postala matrica.

 

 

TERMIN: 6. 7. – 10. 7. 2020

 

ZNANSTVENO POPOTOVANJE OD ZEMLJE DO VESOLJA - ZASEDENO

Poletna znanstvena šola

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Vesna Tripković, Jasna Šebez

Si si kdaj želela opravljati poskuse? Si želiš postati znanstvenik? Te zanima človeško telo in vesolje? Hevreka! Poletna znanstvena šola je nekaj zate! Na njej bomo potovali po različnih znanstvenih področjih in izvedli številne poskuse. Izdelali bomo fosil, vulkan, model mišice, čisto pravo zobno pasto in čistilno napravo za vodo.

 

POLETNA ROCK AKADEMIJA - ZASEDENO

Poletna šola za kitariste in pevce

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoga: Andrej Pekarovič, Eva Moškon

Že vsaj dve leti igraš kitaro? Rada poješ? Pridruži se Poletni rock akademiji. Na njej boš z Evo Moškon in Andrejem Pekarovičem spoznavala skrivnosti pop rock glasbe. Urili se bomo v preigravanju akordov, harmonizaciji, pevski tehniki in tehniki dihanja. Skupaj pa se bomo pripravili (res je, imeli bomo tudi čisto pravo tonsko vajo!) tudi na zaključni koncert.

 

BARVITI SVETOVI

Likovna poletna šola

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Iztok Amon, Rosalia Arnšek

Udeleženci likovne šole bodo risali po prostoru s svetlobnimi žarki, modelirali figure v gibanju, sestavljali mozaik po rimskih vzorih, ustvarili matrice in raziskovali 1001 možnosti odtisov.

 

ZGODBE NA TISOČ IN EN NAČIN

Poletna počitniška šola angleškega jezika in gledališča

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Urša Strehar Benčina, Simon Atkins

Te zanima gledališče? Imaš rad angleščino? Bi se rada znebila treme? Obožuješ pravljice in pripovedke? Potem je poletna šola »Povej mi zgodbo na tisoč in en način« kot nalašč zate. Na njej boš ljudske zgodbe, mite in legende povedala na drugačen, svoj način. Dopoldneve bomo namreč preživljali ob gledaliških vajah v angleškem jeziku, različnih igrah in vajah.

 

TERMIN: 13. 7. – 17. 7. 2020

 

POLETNO DRUŽENJE S PASJIM MOŽEM, ASTERIXOM, ARIOLOM IN ZVERJASCEM

Poletna šola za knjižne molje in vse, ki bodo to še postali

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Mojca Čampa, Jerneja Avsec

Knjige so naše zaveznice. V njih lahko spoznamo najrazličnejše prijatelje: Pasjega moža, Asterixa, Ariola, Zverjasca in Zverjaščka. Na poletni počitniški šoli jih bomo spoznali še bolje. Zmešali in spili bomo napoj, v katerega je padel Obelix, pripravili lutkovno predstavo z Ariolom, Ramonom in Petunjo ter se igrali s sencami in reševali kvize.

 

READY, STEADY, GO: TELOVADIMO PO ANGLEŠKO!

Poletna šola športa po angleško

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoga: Tamara Fabjančič, Dejan Bratina

Na poletni šoli bomo migali s telesom in možgani! Sestavili bomo poligon za Igre brez meja, preizkusili se bomo kot ustvarjalci lastnih športnih pripomočkov, prelevili pa se bomo tudi v športne novinarje. Vsak dan bomo naše izkušnje prelili v kratke angleške članke.

 

ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA - še 1 prosto mesto

Poletna šola filmske animacije za najmlajše

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagogi društva SLON

Rad gledaš animirane filme? Ti zaupamo skrivnost? Na poletni šoli animiranega filma lahko ustvariš čisto svoj animirani film. Kako? Izmisliš si zgodbo, pripraviš skice likov in scenografije, izdelaš zgodboris, osvojiš tehnike animacije in posnameš zvok. Ob vsem tem pa se zelo zabavaš in razvijaš svojo domišljijo.

 

KAKO NARISATI PORTRET PO NEMŠKO?

Likovno-nemška poletna počitniška šola

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoga: Vera Forsthuber, Črt Zdešar

Kako povezati nemščino in slikanje? S pomočjo Albrechta Dürerja, seveda! Ob umetniškem ustvarjanju se bomo učili tudi nemščine. S pomočjo umetnosti in različnih slikarskih tehnik bomo otroke naučili osnov nemškega jezika. Po nemško se bomo naučili poimenovati slikarske pripomočke, dele telesa in osnovne pridevnike. Risali pa bomo tudi najrazličnejše portrete.

 

 

TERMIN: 20. 7. – 24. 7. 2020

 

ŽIVALSKI POTEP

Poletna šola gledališča in angleškega jezika za najmlajše

Starost otrok: 6 – 8 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Urša Strehar Benčina in Tamara Fabjančič

Dobrodošli na planet Zemlja! Vsepovsod, pa naj bo to v globočinah oceana, najbolj zaraščenih džunglah, prostranih širjavah puščav, na najvišjih gorah in v najglobljih jamah, najdemo mnoge rastline in živali, ki se na različne načine prilagajajo na okolje, v katerem živijo. Na poletni počitniški šoli se bomo tako vsak dan podali v nov mali »svet«, ki pa ga bomo spoznavali predvsem iz živalske perspektive. Udeleženci bodo pridobivali angleško besedišče, se urili v sproščeni komunikaciji – tako v angleškem kot slovenskem jeziku, se vživljali v različne vloge ter usvojili tudi osnovne veščine odrskega nastopanja. Mladi ustvarjalci se bodo namreč preizkušali v različnih živalskih vlogah, poustvarjali živalske vsakdane, razmišljali o potrebah in perspektivah drugih in skupaj gradili nove zgodbe, ki bodo vključevale tudi razmislek o vseh drugih živih bitjih, s katerimi si delimo ta svet. ROAR!

 

ZAPOJ IN ZAPLEŠI PO ŠPANSKO

Poletna šola za vse, ki radi plešete, pojete in se učite novih stvari

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Vilharjeva 11

Pedagoginji: Eva Moškon, Tadeja Vovk

Ali bi se rad naučil novih španskih besed? Rada poješ in plešeš? Potem je španska glasbena poletna šola nalašč zate. Na njej se bomo zazibali v ritmih salse, bachate in reggaetona. Pevsko se bomo ogreli in se sprehodili po španski frigijski lestvici. Prevedli bomo nekaj besedil španske moderne glasbe in kakšno popevko tudi zapeli.

 

LONČARSTVO IN DRUGE ROČNE OBRTI - ZASEDENO

Poletna šola lončarstva in drugih ročnih obrti

Starost otrok: 7 – 11 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoginji: Eva Jeraj, Tjaša Travižan

Si že kdaj sedel za lončarskim vretenom? Že veš, kaj je Lectovo srce? V tednu počitniške šole lončarstva in domačih obrti bomo spoznali delček bogate slovenske tradicije ročnih obrti. Ustvarjali bomo s tradicionalnimi materiali ter tkali, slikali in oblikovali glino na lončarskem vretenu. Izdelke si bodo lahko udeleženke in udeleženci poletne šole odnesli domov.

 

PLESATI PRAVLJICO

Poletna plesna glasbena šola

Starost otrok: 9 – 12 let

Lokacija: Komenskega 9

Pedagoginje društva Qulenium

Poletna šola »Plesati pravljico« bo potekala v znamenju plesa, pravljičnih junakov in najrazličnejših zgodb. V 5-dnevnem procesu bomo raziskovali moč giba, naša osnova za to pripovedovanje pa bodo pravljice. Je tudi naš dežnik lahko balon? Lahko z gibom in brez besed pripovedujemo zgodbo? Kakšna je moč izražanja v skupini? Naše odgovore na zgoraj našteta vprašanja bomo pokazali na zaključni prireditvi v Pionirskem domu. Predznanje za udeležbo na počitniški šoli ni potrebno.

 

 

 

Dokumenti

Prijavnica za julijd.doc (MSWORD 48,5 KB)
Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem