Poletne počitniške šole 2017

Zadnji teden počitniških šol je pred nami!

Pionirski dom - Center za kulturo mladih
Kdaj in kje
avgust 2017
PON 28 AVG
28. 08. 2017 – 31. 08. 2017 Poletne počitniške šole Pionirski dom

Počitniške šole v Pionirskem domu že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje, raznolike ustvarjalce, zunanje aktivnosti na zelenici pred stavbo in skrivanje mobitelov pred pedagogi.

Letošnje bodo ponudile kar nekaj novosti saj zaradi velikega povpraševanja ponujamo dodaten, peti teden počitniških šol.   

Tuje jezike bomo spoznavali skozi umetnost in kulturo posamezne države, počitniško dogajanje pa nam bodo s svojimi programi popestrili različni zavodi in društva.  

Posamezno šolo, ki jo vodita dva pedagoga lahko obiskuje največ 15 otrok. V enem terminu potekajo vzporedno tri različne šole, v času varstva otrok pa se otroci vseh treh šol družijo v Mali dvorani in na igrišču.
V želji, da čim več otrokom omogočimo obiskovanje naših počitniških šol, letos uvajamo novost – posameznega otroka lahko vključite v največ dve šoli.

 

 

PRIJAVNICO NAJDETE TUKAJ

 

Prijave na počitniške šole so zaprte. Za vpis na čakalno listo lahko med delovniki od 9. do 15. ure pokličete v tajništvo Pionirskega doma: 01 234 82 00.

 

 

 

Dnevni urnik:

 

7.30 – 9.00 varstvo otrok, družabne igre
9.00 – 9.30 zajtrk
9.30 – 12.30 program počitniške šole, 1. del
12.30 – 13.30 kosilo + odmor
13.30 – 15.00 program počitniške šole, 2. del
15.00 – 16.30 varstvo otrok, igre na prostem

Cena:

 

- 5 dni: 70,00 € (5 dni);

- 4 dni (velja samo za termin od 28. do 31. avgusta 2017): 56,00 €
V ceno je všteto pedagoško vodenje, izvedba programa in trije obroki hrane (zajtrk, kosilo, malica). Projekt počitniških šol finančno podpira Mestna občina Ljubljana.

 

Informacije in prijave:
 

Izpolnjeno pogodbo (PRIJAVNICA) pošljite na e-naslov: pocitnice@pionirski-dom.si,

po faksu: 01/2348 220 ali po pošti na naslov: Vilharjeva cesta 11, 1000 Ljubljana.
 

Rezervacija mesta je zagotovljena s plačilom počitniškega varstva.
Po prejemu izpolnjene pogodbe in plačila boste na vaš e-naslov prejeli potrditev o rezervaciji mesta.
Dodatne informacije (vsak delavnik od 9. do 15. ure):

031 682 134 (Karmen Ručigaj)

 

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO.

 

 

Vodja počitniških šol: Vesna Tripković (031 702 802)

Koordinatorka: Mojca Čampa (031 839 833)

 

Krajši opisi počitniških šol:

 

- Glasbeno - gledališka šola [ZASEDENO]

Glasbeno gledališče združuje dva svetova domišljije, glasbo in seveda gledališče. Prek različnih tehnik (od improvizacijskega gledališča do gledališča zatiranih itd.) se spoznamo z osnovnimi gledališkimi pravili. Nato vstopimo v svet glasbe, ki jo spoznamo prek njenih primarnih prvin, ritma in melodije. Preigravamo različne ritme in preproste melodije na Orffova glasbila. Prek improvizacijskih iger tako v gledališču kot glasbi preidemo na preigravanje različnih namišljenih prizorov, ki jih nato sestavimo v celoto in pripravimo pravi glasbeno gledališki nastop. 

 

- Likovna šola [ZASEDENO]

V počitniški likovni šoli bomo spoznali nekaj primerov, kako se naučiti osnov risanja, izdelali lastno družabno igro, soustvarili kratko pripoved v glini, se preizkušali v oblikovanju uporabnega pokrivala in oblikovali okrasje iz mehkih in barvnih črt. Edini pravi pogoj za udeležbo je otroška igrivost in otrokova želja po prostorskem in izražanju z materiali in rokami.

 

- Šola nemškega jezika in glasbe [ZASEDENO]

V naši glasbeno jezikovni poletni šoli bomo ob najlepših biserih nemške klasične glasbe spoznali osnove nemškega jezika, njegovega ritma in melodije. Veličastna dela nemških glasbenih velikanov bodo podlaga in vodilni motiv za spoznavanje nemškega jezika in kulture. Teden bo poln igranja veselih not, petja in jezika. Preizkusili se bomo tudi z Orffovim inštrumentarijem.

 

- Plesna šola [ZASEDENO]

Plesna šola bo omogočila otrokom raziskovanje  gibanja tako, da skozi določene gibalne interpretacije ozaveščajo svojo telesno shemo. Rdeča nit celotedenskega dogajanja bo VESOLJE. Ples bomo združili z gledališčem in se pustili odpeljat na različne planete. Tam bomo poiskali vesoljska bitja, zveri, čarobne rastline, nove vrste živega..… Našli bomo zvezdnii prah in sestavili svoje čisto novo vesolje. Otroci se bodo srečali z različnimi pojmi, kot so kompozicija, improvizacija, zavedanje prostora, koreografija,... Predvsem pa je poudarek na procesu nastajanja določenih gibalnih sekvenc, kjer razvijajo svoj lasten gib, ki je nastal iz predhodnega tehničnega elementa. Ob koncu tedna bomo pripravili plesno predstavo.

 

- Šola angleškega jezika in znanosti [ZASEDENO]

Na počitniški šoli bomo odkrivali svet angleških znanstvenikov in njihova področja – fiziko, kemijo, biologijo, arheologijo… Skozi različne eksperimente in poskuse bomo odkrivali svet gravitacije in njenih zakonov (Isaac Newton), zakonitosti elektromotorja (Michael Faraday), raziskovali teorijo evolucije (Charles Darwin) in se zakopali v svet arheologije in zgodovine odkritja Knososa na Kreti z Arthurjem Johnom Evansom. Pri tem bomo spoznavali angleške besede, povezane z omenjenimi tematikami.

- Šola animiranega filma z društvom Slon  [ZASEDENO]

Na šoli animiranega filma bomo spoznali celotni ustvarjalni proces: od oblikovanja ideje, zasnove likov, pisanja scenarija, izdelave lutk in scene, snemanja zvoka in animacije ter oblikovanja najavne in odjavne špice. Končni izdelek bo kratki animirani film. Vsak od otrok bo spoznal vse etape ustvarjanja, obenem pa bomo vsakemu od njim omogočili, da se bo temeljiteje posvetil tisti, ki mu individualno najbolj ustreza – bodisi literarni, likovni ali tehnični.

 

- Likovna šola z društvom Reciklarji [ZASEDENO]

Likovna šola z Reciklarji je namenjena drugačnemu risanju  - prve dni bodo otroci bodo s črkami različnih dimenzij ustvarili prostor in  iluzijo prostora. Poleg slik bodo oblikovali škatle in iz njih izdelali mini bivališče ter malo naselje. V pomoč jim bo avto, s katerim bodo risali velike formate in reprodukcije znanih slik. Vsekakor bo to zabavno risanje na različnih formatih in s čudaškimi pripomočki.

 

- Šola japonskega jezika in arhitekture [ZASEDENO]

Počitniška šola bo v sproščenem okolju skozi igro medsebojno prepletla japonščino in arhitekturo. Spoznavali bomo osnove načrtovanja interierja (npr.: japonska tradicionalna soba) ter različne pristope k ustvarjanju načrta in dela z različnimi materiali (npr.: izdelali svojo pahljačo...). Osvojili bomo osnove japonskega jezika, kulturo obnašanja ter poimenovanja bitij, stvari in materialov, ki so povezani z arhitekturo.

 

- Filmska šola [ZASEDENO]

V filmski šoli bomo posneli svoj film. Preizkusili se bomo v različnih vlogah filmskega ustvarjanja. Najprej si bomo izmislili zgodbo za naš film in napisali scenarij. Nato bomo sestavili svojo snemalno ekipo. Določili bomo kdo bo režiser, snemalec, tonski in lučni mojster ter kdo bo igral katero od vlog. Ko bo celoten filmski material posnet, bomo film zmontirali, ga opremili z uvodno in zaključno špico, mu dodali ustrezna filmska ločila in posebne efekte ter ga podložili z glasbo. Premiera filma bo na zaključni prireditvi poletnih šol v petek popoldne.

- Cirkuška šola z Zavodom Bufeto [ZASEDENO]

Vsi, ki imate radi cirkus in gledališče  pridružite se nam v cirkuško – gledališki šoli, kjer  se bomo najprej naučili osnov žongliranja, akrobatike, pantomime, vožnje z monociklom, hoje po žogi, hoduljah , vrvi, osnov  klovnskega  gledališča in igre. Ko bomo  vse to osvojili,  pa bomo skupaj raziskovali  nove, drugačne  možnosti   in iskali nove  gledališke forme, ki odpirajo pot domišljiji in spodbujajo vašo ustvarjalnost.  Dobrodošli vsi, ki ste že malo glasbeniki, plesalci, igralci, pevci, akrobati  in pa seveda tudi tisti,  ki še  niste ničesar od naštetega poskusili.  Zabavno in predvsem razgibano in razigrano bo!

 

- Šola španskega jezika in slikarstva [ZASEDENO]

Podali se bomo na popotovanje po Španiji. Z zemeljskimi barvnimi odtenki bomo slikali in risali podobe živali in ljudi, ki so jih lovili za svoje preživetje, kot na slikah, ki jih najdemo na jamskih poslikavah. V sozvočju s španščino bomo slikali reprezentativne portrete in preko njih odkrivali njihove značilnosti in se s čopičem poizkušali naslikati v obliki današnjega časa. Spoznavali bomo španske umetnike, naše vizualno špansko popotovanje pa bomo zaključili z arhitektom Gaudijem.

 

- Radijska šola [ZASEDENO]

Radijska šola »Naj se tudi naš glas sliši« bo celovito predstavila delovanje in dinamiko radijskega medija. Učni proces je zasnovan interaktivno in temelji na metodi sodelovalnega učenja, metodi razprave in projekcije oziroma prikazovanja avdiovizualnega materiala. Skozi praktično delo bomo spoznali osnove in zakonitosti ustvarjanja radijskega programa in ostalih medijev. Obiskali bomo radijsko postajo Radio Študent, končni izdelek poletne šole pa bo živi radijski program v dolžini ene ure, ki bo javnosti predstavljen zadnji dan poletne šole.

 

- Gledališka šola [ZASEDENO]

Gledališka počitniška šola bo obarvana igrivo, sproščeno in v znamenju gledališke improvizacije. Otroci bodo najprej ogreli svoje telo, govorni aparat in možgane, nato pa se bodo podali v nove svetove, ki jih bodo skupaj spontano zgradili na odru. Osnova so komunikacijske vaje, ki so ne le zabavne, temveč spodbujajo tudi razvoj različnih individualnih in socialnih veščin, potrebnih tako za nastopanje, kot tudi vsakodnevno življenje. Seveda pa bomo tudi improvizirali, si izmišljevali svoje zgodbe in besedila ter raziskovali gibalno izražanje, čustva, izmišljeni jezik in delo v nevidnem prostoru.

 

- Šola elektrike s TEHNOVEDOM  [ZASEDENO]

V šoli elektrike z malim TehnoVedom bomo poskusili otrokom skozi njihova lastna čutila in spoznavanje približati svet naravoslovja in tehnike ter v končni fazi predstaviti robotiko na zanimiv in otrokom primeren način. V poletni šoli bomo skozi naše druženje spoznali nekatere naravoslovne pojme, jih preizkusili v praksi in nadgradili naša znanja z izkušnjami. Poskušali se bomo na področju elektrike in robotike in se igrali z igrami programiranja. Ob koncu tedna nas čaka mini tekmovanje, kjer bomo preizkusili svoja pridobljena znanja.

 

- Šola francoskega jezika in mode ZASEDENO

V šoli francoskega jezika in mode bomo najprej obiskali Pariz, svetovno modno prestolnico in spoznali začetke francoske mode s slavno Coco Chanel ter nadaljevali z najbolj znanimi francoskimi modnimi kreatorji (Christian Dior, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier). Učenci bodo ustvarjali ob navdihih moderne francoske glasbe modna oblačila katera bodo tudi na koncu v sklopu modne revije predstavili v francoskem jeziku.

 

 

                             

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem