PD na Knjižnem sejmu (sobota)

Pionirski dom dopolnjuje tudi sobotni program Knjižnega sejma.

Kdaj in kje
november 2017
SOB 25 NOV
25. 11. 2017 OB 12:00 PD na Knjižnem sejmu (sobota) Cankarjev dom

S PRAVLJICO OKROG SVETA

sob., 25. 11. 2017
12.00–13.30
Cicifest oder

 

Želiš z nami spoznavati različne kulture sveta?
Želiš o njih izvedeti marsikatero zanimivost? Pa nimaš ne denarja ali časa, kaj šele izpita za letalo ali avtodom. Nič zato! Mi potujemo prek pravljic! Beremo jih in kot bi mignil smo na različnih koncih sveta! Na potovanju pa nas spremlja Palček Znalček! On kar precej ve o vseh deželah sveta. S pomočjo zemljevida in različnih pripomočkov nam približa svet vseh celin našega planeta! Po branju pa nam pomaga pri izdelovanju različnih značilnostih določene države.
Pridruži se nam, pripravi potovalko, v katero pa zapakiraj le domišljijo … pa bo!
 

Poslušali bomo špansko pravljico, nato pa si izdelali pahljače.

 

 

NIKO GRAFENAUER, PEDENJPED

sob., 25. 11. 2017
15.00–16.00
Kosovelova dvorana

 

Pesmi Nika Grafenauerja o navihanem Pedenjpedu so dobile zvočno refleksijo v opusih različnih slovenskih skladateljev. Njihov izbor je glasbena osnova gledališke predstave, ki jo bosta skupaj oblikovala Otroški pevski zbor Glasbene matice in člani gledališke skupine Pionirskega doma. Ustvarjalci predstave so Pedenjpedovi vrstniki – razigrani, ustvarjalni, radovedni, iskrivi otroci, ki jim glasba in gledališče predstavljata pomembno možnost lastnega izražanja in pot osebne rasti. Nič Pedenjpedovega jim ni tuje, v svoji otroški domišljiji so korenjaki in učenjaki, slikarji in glasbeniki, vitezi in vrtnarji, gospodarji svojega pedenjped carstva.
Gosta: Niko Grafenauer in Marjan Manček

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma, na dan prireditve pa na informacijskem pultu sejma, pri vhodu iz pasaže Maximarketa.

 

 

LENA IN LENART

sob., 25. 11. 2017
16.00–16.30
Dvorana Duše Počkaj

 

Kabaretna predstava Lena in Lenart, ki jo izvaja Pionirski dom, je namenjena otrokom in odraslim. V predstavi spoznamo brata in sestro, Leno in Lenarta, vsakega s svojimi vprašanji, težavami in rešitvami, ki jih izmenično podajata v obliki zanimivih razmišljanj, interakcij s publiko in žanrsko zelo različnih songov od bluesa, rapa, countryja, panka in še česa.

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na blagajni Cankarjevega doma, na dan prireditve pa na informacijskem pultu sejma, pri vhodu iz pasaže Maximarketa.

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem