Otroška predstava: Evolucija.

Pionirski dom v letošnjem letu obeležuje 60 let delovanja, zato vas vljudno vabimo na otroško predstavo Evolucija. Vstop na predstavo bo prost.

Foto: Črt Piksi

Kdaj in kje
marec 2023
SOB 4 MAR
04. 03. 2023 OB 11:00 Otroška predstava: Evolucija. Festivalna dvorana

Pionirski dom – Center za kulturo mladih v letošnjem letu obeležuje častitljivo obletnico, šest desetletji dejavnosti za otroke, mladino in odrasle. 60 let neprekinjenega delovanja, tudi v turbulentnih časih zgodovine naše države, vse do danes. Tekom letošnjega leta bo na sporedu več dogodkov, s katerimi bomo počastili jubilej; sobota, 4. marca, bo rezervirana tudi za otroško predstavo Evolucija.

 

Vstop na predstavo bo prost. 

 

Cirkuško – akrobatsko – gledališka predstava:

EVOLUCIJA.

 

Najprej ni bilo nič, praznina, tema, vakuum. Potem pa nekega lepega dne – pok! in zemlja se je začela vrteti. Na tem vrtiljaku se je začelo razvijati življenje in čez čas je naj stopil tudi človek. Kako? Od kod? Kdo so njegovi predniki? Kakšna je bila njegova pot od guganja na drevesni veji, pa do hoje po Luni? Kako se je razvijal, kako spreminjal, kje je danes?

 

V Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih smo v koprodukciji s Kulturnim zavodom Godot na oder postavili gledališko uprizoritev človeške evolucije. Obsežne tematike, ki zajema več milijonov let, so se pod režijo režiserja Tadeja Piška lotili na zabaven, izviren in prav nič didaktičen način.

Oder Festivalne dvorane se bo spremenil v cirkuško prizorišče, na katerem nas bodo dramski igralec Tadej Pišek in mojstra partnerske akrobatike Mojca Špik in Inan Du Swami z akrobatskimi in plesnimi vragolijami ter humornim cirkuškim pristopom popeljali skozi sedem milijonov let dolgo pot človeške evolucije. Cirkus človeštva se bo preselil v cirkus na odru.

 

Cirkuški variete je nastal po besedilni predlogi Tadeja Piška, avtorsko glasbeno podobo predstave pa podpisuje priznani skladatelj Marjan Peternel.

 

Pionirski dom in Kulturni zavod Godot vabita mlade po letih in mlade po srcu, da se nam pridružite na tem evolucijskem cirkuškem spektaklu.

 

 

Besedilo, režija: Tadej Pišek
Koreografija: Inan Du Swami in Mojca Špik
Glasba: Marjan Peternel
Nastopajo: Mojca Špik, Inan Du Swami, Tadej Pišek
Primerno za: 3+
Trajanje: 35 min
Produkcija: Pionirski dom – Center za kulturo mladih in Kulturni zavod Godot

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem