Najem dvorane Ljubljana

Najem dvorane v Ljubljani? Nič lažjega! A pri iskanju pravega prostora in ugodne ponudbe je treba upoštevati nekatere dejavnike, ki odločajo o tem, kako zadovoljni boste na dolgi rok.

Najem dvorane v Ljubljani? Nič lažjega! A pri iskanju pravega prostora in ugodne ponudbe je treba upoštevati nekatere dejavnike, ki odločajo o tem, kako zadovoljni boste na dolgi rok. Na srečo z dovolj pozornosti ni težko najti dvorane, ki bo kot nalašč za praktično vsako željo, saj je ponudba v Ljubljani res pestra.

 

Namen uporabe

 

Pri izbiri dvorane je seveda v prvi vrsti pomemben namen. Najprej je treba gledati na to, da bo dvorana zadostila pogojem uporabe – nič ne pomaga, če je najem še tako poceni, objekt pa v neposredni bližini, če prostor ni primeren za to, za kar ga rabite.

 

Mnoge dvorane so zato večnamenske, poznamo pa seveda tudi takšne, ki so posebej specializirane za en namen. Univerzalne rešitve tu ni, vse je odvisno od želja in potreb najemojemalca. Za nekatere osnovne potrebe pride v poštev praktično vsak prostor, medtem ko se večinoma zahtevajo določene lastnosti in oprema, kar nekatere ponudbe že v izhodišču izključuje. Kakšni je torej konkreten namen uporabe in kakšne so pri tem zahteve?

 

Med tistimi nameni, ki zahtevajo posebno opremljene prostore, so športne in podobne prireditve, katerim so namenjene predvsem športne dvorane. Telovadnice in podobni prostori so kot nalašč za športne prireditve, a s svojimi lastnostmi ustrezajo tudi mnogim drugim namenom, medtem ko obratno običajno ne velja – športnih prireditev ne more gostovati dvorana, ki je sicer namenjena kulturnim dogodkom. Prav zato lastniki športnih dvoran navadno nimajo težav z iskanjem najemnikov za svoje prostore.

 

Športne dvorane so večinoma resda vsestranske, a običajno zadostujejo le potrebam tistih manj zahtevnih uporabnikov. Za dogodke, ki niso športne narave, se običajno najame drugačna dvorana, ki je za to priložnost bolj primerna. V tej vlogi se odlično znajdejo različne festivalne dvorane, ki jih je prav tako možno izkoristiti na več načinov in za več namenov.

 

Festivalne dvorane so kot nalašč za poslovna srečanja, kongrese, konference in podobne dogodke. Pri tem je seveda pomembno, da je dvorana dovolj prostorna, da lahko sprejme vse udeležence, mora pa biti tudi ustrezno opremljena, čeprav to običajno ni problem – takšni dogodki zahtevajo le mize in stole ter nekaj druge osnovne opreme, kar lahko zagotovi praktično vsak ponudnik najema dvorane ali pa brez težav uredi kar organizator sam. Seveda pa morajo biti najprej ustrezne lastnosti, ki jih ni mogoče prilagajati, torej velikost prostora, lokacija in podobno.

 

Druge priložnosti, ki se pogosto gostijo v festivalnih dvoranah, so valete, maturantski plesi, poročne zabave in podobni slavnostni dogodki. Ob takšnih priložnostih je seveda treba najeti ustrezen prostor, ki bo omogočil organizacijo slavja – primerna festivalna dvorana se v tej vlogi najbolje izkaže, še posebej, če je že dobro opremljena z opremo, ki se potrebuje za glasbo in druge potrebe ob takšnih priložnostih. Vsekakor je velika prednost, če ponudnik najema poleg prostorov nudi tudi druge storitve, na primer gostinsko ponudbo in postrežbo, hostese, varnostnike, zvokovne tehnike … 

 

Zaradi svoje vsestranskosti pa so festivalne dvorane seveda primerne za najrazličnejše namene, ki jih ni mogoče kategorizirati. Ključna je tu prilagodljivost, ki se v neki meri zahteva pri vsakem najemu, saj se želje in zahteve vedno razlikujejo.

 

Prednosti dvoran pri najemu

 

Če dvorana ustreza željam in potrebam v zvezi z namenom, je treba preveriti še druge prednosti ponudbe. Ena izmed teh je prav gotovo lokacija, ki je vedno en izmed ključnih faktorjev pri najemu prostorov. Tako je tudi za najem dvorane Ljubljana najbolj priljubljeno mesto, še posebej za poslovna srečanja in večje prireditve. Najem dvorane v Ljubljani prinaša pestro ponudbo in izbiro prostorov, ki zadovoljijo praktično vsakogar, a tudi prednosti, ki izvirajo zgolj iz lokacije. Dvorana v središču mesta je odlična izbira za najrazličnejše prireditve, upoštevati pa je treba tudi promet in parkirišča, po potrebi poskrbeti za sprejem obiskovalcev in tako naprej.

 

Ko dvorana ustreza namenu uporabe in je tudi lokacija prava, je treba nekaj pozornosti posvetiti tudi ceni. Pri organizaciji nekaterih dogodkov bo cena najema dvorane le obroben strošek, v mnogih primerih pa prav najem predstavlja znaten delež stroškov organizacije, zato cene vsekakor ne gre zanemariti. Treba pa je vedeti, da je pri najemu dvorane cena običajno sorazmerna s ponudbo – dražje ponudbe omogočajo veliko več prilagodljivosti, prinašajo tudi vrsto dodatnih storitev in drugih prednosti, ki so v določenih primerih nujne, sicer pa le koristen dodatek.

 

Vedno se je dobro pred najemom osebno sestati z najemodajalcem, še posebej, če gre za organizacijo večjih in pomembnejših dogodkov, ali pa takšnih, ki zahtevajo posebno prilagodljivost ali določeno opremo. Dober ponudnik bo močno pripomogel k uspešni organizaciji, saj lahko pomaga pri številnih zagatah, ki so posredno ali neposredno povezane s prostorom. Tisti, ki se z oddajanjem prostorov ukvarjajo že dlje, pa bodo seveda znali svetovati pri vseh možnih težavah, kar je vsekakor vredno zlata in včasih ključnega pomena za uspešno organizacijo dogodka. Nenazadnje je od dvorane v takšnih primerih veliko odvisno – ne gre le za osnovo, ki omogoča izvedbo dogodka, temveč tudi za piko na i, ki bo dogodek vtisnila v spomin vsem obiskovalcem! 

 

Več informacij o najemu Festivalne dvorane in ostalih prostorov Pionirskega doma:
 

Hana Souček Martinc, vodja trženja
01/234 82 04,
040 794 779
hana@pionirski-dom.si

http://www.pionirski-dom.si/najem-prostorov

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem