Monodrama kONec?

Vabljeni na predstavo kONec?, katere idejni vodja, avtor in igralec je Jan Gašič.

Kdaj in kje
marec 2018
ČET 1 MAR
01. 03. 2018 OB 18:00 Monodrama kONec? Art center
oktober 2019
PET 4 OKT
04. 10. 2019 OB 19:00 monodrama: kONec? Art center

kONec?

 

Pred nami je ponovna priložnost za ogled monodrame kONec?, avtorja Jana Gašiča, v produkciji Pionirskega doma - Centra za kulturo mladih.

Vabimo vas, da se nam pridružite v petek, 4. 10. 2019, ob 19. uri v gledališki dvorani, na Komenskega 9, kjer se bomo pridružili avtorjevemu pozivu k boljšemu svetu.

Po predstavi, ki traja 40 minut, vas vabimo še na pogovor z ustvarjalci.

Predstava je primerna za osnovnošolce tretje triade, srednješolce in odrasle.

 

 

o predstavi:

 

Idejni vodja, avtor, glavna sila projekta Jan, nas je z neopisljivo ljubeznijo do ustvarjanja in z vero, da »je prišel čas, da se določene stvari pove«, združil v ustvarjalni team, ki je naredil vse, da bi čim bolj sam in čim bolj avtorsko ter čim bolj iskreno ustvaril svojo prvo gledališko mono predstavo. Je zelo intimna, sicer naivna pa vendar do obisti iskrena metafora zdaj samo Janovega pogleda na vojno od Druge svetovne vojne vse do današnjega terorizma.

 

 

»Irena s svojim »švercanjem« otrok iz taborišč takoj zadane v srca. Njena skromnost in njen pogum sta vrednoti, ki sta bili ključni za preživetje vojnih situacij. Njena požrtvovalnost, posebnost in dejstvo, da je živela zelo dolgo, so razlog, zakaj je med vsemi posamezniki iz Druge svetovne vojne v naši zgodbi prav ona … Mia in Luka sta simbol tistega, česar vojna ne premakne, nanjo ne vpliva, se je ne dotakne … to je ljubezen. Je vsemogoča in hkrati sproža mnoga vprašanja. Pa vendar, ko te pogleda ljubljena oseba, vse drugo neha obstajati. Oficir pokaže vse grde, sprijene in umazane plati vojne, hkrati pa tudi tiste, ki to vojno izvajajo kot žalostne, patetične in histerične osebe. Nikomur takšna stanja niso v korist. To si moramo vedno znova ponoviti in si zapomniti. Terorist nas predvsem opozarja na tisto, kar je danes najbolj pereče, pa se tega ne zavedamo. Danes je lahko terorist vsak, ki ima ekstremistično prepričanje, ki ima nekaj minut časa, da se na vse skupaj pripravi, in goji grozovito nezadovoljstvo s svetom in sam s sabo. Vendar naš protagonist nosi upanje, je pravi mali Kurent slovenske mlade generacije, ki na koncu skozi pesem poziva vse nas, da naredimo korak, da si privoščimo svobodo in da si naredimo Boljši svet.«

 

Staša Prah

 

 

VSTOP JE PROST!

 

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem