Mlado gledališče v gibanju

05.09.2020


 

V Pionirskem domu ta vikend sodelujemo na spletnem srečanju  partnerjev in partnerk projekta Mlado gledališče v gibanju, programa Ustvarjalna Evropa.

Projekt povezuje ustvarjalce in ustvarjalke iz Slovenije, Romunije, Srbije, Poljske in Francije, ki združuje gledališko improvizacije in sodobni ples.

Bjanka Kršmanc, vodja projekta pojasnjuje: " Umetniški obliki povezujemo skozi ustvarjalni gib, ki predstavlja nadgradnjo izobraževanja mladih občinstev vzpostavljeno v prejšnjem mednarodnem sodelovanju, ter njihovih mentorjev – pedagogov ter plesnih in gledaliških profesionalcev. S tem pa razbijamo socialne mehurčke, se povezujemo,  vzpostavljamo nove prakse in si predajamo ter izmenjujemo znanje."
S projektom partnerji nadaljujejo kljub oteženim razmeram delovanja. "V teh časih potrebujemo kulturo in opolnomočene pedagoge. Projekt smo razmeram prilagodili  - nekatere vaje bomo posneli in jih ponudili mentorjem in mentoricam v uporabo." poudarja Bjanka Kršmanc. Urša Strehar Benčina, vodja trenerjev pa dodaja: "Končni cilj projekta je izpopolniti gibalno ozaveščenost vseh udeleženih v projektu ter skozi aktiven, vključujoč in dinamičen program, spodbuditi zanimanje za izkušnje uprizoritvenih umetnosti, raziskovati potenciale improvizacije v različnih umetniških oblikah ter poskrbeti za kulturno-umetnostno vzgojo, ki je ne le kvalitetna in strokovno utemeljena, temveč tudi privlačna za mlade.Pomembno je, da se pri tem zabavamo, saj smo tako bolj sproščeni, odprti in dovzetni za nova znanja".

Te strani uporabljajo piškote (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotov.
Sprejmem